Töredékes fiatalítás. Mi ez, vélemények, előnyök és hátrányok az arcbőrre

Az egyik leggyakoribb kozmetikai eljárás a ráncok kiküszöbölésére a frakcionált lézeres fiatalítás.. . . Mi ez, és milyen véleményeket hagynak róla az eljáráson átesett szakemberek és ügyfelek, az alábbiakban megtudhatja.

A frakcionált lézer működési elve

A frakcionált fiatalítás egy modern módszer, amely egy speciális lézer segítségével megszabadul a bőr öregedésének jeleitől. Az eljárás hatékonyságát a frakcionált lézer zónás hatása okozza az epidermisz mély rétegeire, amely beindítja a sejtmegújulás folyamatát és tovább segíti a fiatalodást.

Arcfiatalítás lézerrel

Az idő múlásával a bőrsejtek abbahagyják a megújulást, mivel elveszítik önmaguk gyógyulási képességét. Ennek eredményeként redők keletkeznek a bőr felső rétegeiben, pigmentáció és petyhüdtség jelenik meg.

Annak érdekében, hogy a sejtek visszanyerjék a regenerálódás képességét, el kell távolítani az elhalt területek felső rétegét és aktiválni kell a mélyebben fekvő sejtek aktivitását.

Ez egy speciális lézerrel történik, amelynek nyalábja sok kicsi nyalábra oszlik.

A lézer, amely hálót képez a bőr felszínén, csak a bőr bizonyos területeire (mikrozónákra) hat. Más sejtek érintetlenek maradnak. Ezek a sugarak megégetik az epidermisz felső rétegét, aminek következtében az élő sejtek aktiválódnak, és megindul az újak kialakulásának folyamata.

Lézeres háló a bőr felületén

Ennek eredményeként a bőr kisimul, és a ráncok, pattanások, hegek és öregségi foltok kevésbé észrevehetőek vagy teljesen eltűnnek.

A fracsel expozíció típusai: osztályozás

Annak ellenére, hogy a betegek előre tudják, hogyan hajtják végre a frakcionált fiatalítást, mi ez - az eljárásról szóló betegek áttekintése mindig kétértelmű. Bizonyos mértékben ez a különböző típusú eljárásoknak köszönhető.Az eljárás végrehajtásának két módja van: ablatív és nem ablatív.Számukra a bőrnek való kitettség módja más, ezért az eredmény más lesz.

Ablatív módszer

Az ilyen típusú eljárás neve a szóból származikablációami azt jelenti "törlés". Az ablatív módszerben a lézer az epidermiszre (a bőr felső rétegére) hat és eltávolítja.Ez a módszer csak a bőr öregedésének felszínes megnyilvánulásai elleni küzdelemre alkalmas:

 • első mimikai ráncok;
 • striák a bőrön;
 • ernyedtség;
 • megnagyobbodott pórusok.

Az ablatív fiatalító technika előnye, hogy a hatás azonnal látható.

Ez a módszer azonban nem fog működni mélyen gyökerező problémák megoldásában. A hátrány annak is köszönhető, hogy az eredményeket meg kell tartani az eljárás gyakori megismétlésével.

Nem ablatív módszer

Ez a technika hatékonyabb a mély ráncok és a bőr súlyos, életkorral kapcsolatos változásai esetén, mivel a lézeres hatás behatol a dermis mély rétegeibe anélkül, hogy megzavarná a felső területeket. Ez az anyagcsere folyamatok aktiválásához és a kollagén szintézis stimulálásához vezet, ezáltal fokozva az új bőrsejtek növekedését.

Más szavakkal, a nem ablatív módszer lehetővé teszi a test belülről történő fiatalítását, amelynek eredményeként a cselekvése hosszan tartó eredménnyel jár.

Fraxel hatás az arc bőrén

Fontos tudni! Az eljárás nagy hatékonyságának elérése érdekében gyakran két technika kombinációját alkalmazzák - ablatív és nem ablatív.

Ez a megközelítés lehetővé teszi a bőr fiatalítását belülről és kívülről, és hosszú ideig rögzíti az eredményt.

Milyen eszközöket használnak

A különböző kozmetológiai klinikák különböző típusú eszközöket használnak a frakcionált fiatalításhoz.

Jól bizonyították magukat a fénysugár expozíciójának mélységén keresztüli könnyű irányíthatóság és a bőr minimális károsodása miatt. Alapvetően minden gyártó európai, amit a technológia magas minősége is megerősít.

Jelzések

A frakcionált fiatalításról szóló vélemények különbözőek lehetnek, mivel ezt az eljárást különféle indikációkra használják. Ez pedig arra utal, hogy a bőrre gyakorolt hatás és a hatás a különböző betegeknél mindig más lesz.De alapvetően a technikát a következő problémák kiküszöbölésére tervezték:

 • mély és finom ráncok;
 • striák és petyhüdtség;
 • a bőr pigmentációja;
 • papillómák;
 • pók erek;
 • szemölcsök;
 • hegek, hegek;
 • pattanások és pattanások utáni.

Optimális életkor a fiatalításhoz

A frakcionált fiatalító tanfolyam teljesen biztonságos, így bármilyen életkorban alkalmazható. Azonban gyakrabban használják az életkorral összefüggő bőrelváltozások megszabadulására, ezért a 40 évesnél idősebb emberek számára a legalkalmasabb.

Töredékes arcfiatalítás

Gyakran az eljárást olyan betegeknél alkalmazzák, akik műtéti bőrfeszesítésen vagy lipofillingen estek át.

Ellenjavallatok

A következő esetekben nem szabad elvégeznie az eljárást:

 • gyulladásos folyamatok a testben;
 • pattanás;
 • rákos megbetegedések;
 • herpesz az exacerbáció folyamatában;
 • bizonyos típusú allergiák;
 • fertőző bőrbetegségek;
 • rossz véralvadás;
 • epilepszia;
 • cukorbetegség;
 • az eljárás előtti utolsó 2-3 hétben megszerzett leégés;
 • terhesség és szoptatás.

A felsorolt ellenjavallatok mellett egyedi esetek is előfordulhatnak, ezért az eljárás megkezdése előtt feltétlenül konzultálni kell egy szakemberrel.

Milyen az eljárás

Az eljárás megkezdése előtt az orvos diagnosztizálja a vírusellenes vagy immunstimuláló gyógyszereket.

A technika napján a kozmetikus helyi érzéstelenítőt (krémet, kenőcsöt stb. ) Alkalmaz. Egy idő után, mivel a gyógyszer működni fog, magát az eljárást hajtják végre - a kozmetikus lézeres eszközzel hat a bőr bizonyos területeire.

Az eljárás körülbelül 30-60 percet vesz igénybe, a lézeres fiatalító technikától és a kezelt terület nagyságától függően.

Töredezett fiatalító eljárás

Az eljárás befejezése után a szakember utasítást ad a kezelt bőr további gondozásának módszereiről.

Mivel a frakcionált fiatalítás kevésbé traumatikus, ezért ambulánsan történik.A beavatkozás után a beteg azonnal hazamehet.

Mennyire fájdalmas a frakcionált fiatalító eljárás

Ahhoz, hogy megértsd, mi a frakcionált fiatalítás és mennyire fájdalmas, magadnak kell kipróbálnod. Az interneten gyakran vannak olyan vélemények, amelyek szerint a fájdalom sokkal erősebb volt a vártnál.

De mindenkinek megvan a saját fájdalomküszöbe, főleg a különböző kozmetológiai klinikákon használnak különböző fájdalomcsillapítókat, amelyek reakciója mindenki számára egyéni.

A klinika és a szakorvos kiválasztásakor fontos előre megtudni, hogy mely fájdalomcsillapítókat használják, és hogy allergiás reakció lép-e fel erre a szerre.

Milyen hatás várható

Annak megértéséhez, hogy mennyire változik a megjelenés a frakcionált fiatalítással, a legjobb, ha megnézzük a betegek által az eljárás előtt és után készített fotókat.

A hatás már az első foglalkozás után megfigyelhető: a bőr simábbá, üdébbé válik, a finom ráncok eltűnnek, a nagyok pedig csökkennek.

Kifejezett, az életkorral összefüggő pigmentációval rendelkező nőknél észreveheti a bőr jelentős halványulását és az öregedési foltok csökkenését. Az arc oválja egyenletes, feszes megjelenést nyer.

Az első héten a bőr azon területei gyulladnak, ahol az eljárást elvégezték. A következő tünetek figyelhetők meg:

 1. Enyhe égő érzés. A beavatkozást követő első 2-3 órában jelenik meg. Könnyen eltávolítható gyulladáscsökkentő szerekkel.
 2. Vörösség. 1-2 napig tart.
 3. Hámlás. Az eljárás utáni második napon jelenik meg, és 4-5 napig tart.

Töredékes arcfiatalítás: fotók előtt és után

Arcfiatalítás eredménye frakcionált lézerrelA frakcionált fiatalító eljárás előtt és utánArcbőr a frakcionált expozíció előtt és után

Lehetséges szövődmények és következmények

Az eljárás során minden biztonsági szabályra figyelemmel, kiszámíthatatlan következmények nem merülnek fel. Ha azonban a munkát nem szakember vette át, komplikációk merülhetnek fel.Ezért a következő tünetekkel azonnal forduljon orvoshoz:

 1. Súlyos ödéma.
 2. A vörösség nem múlik el.
 3. Elviselhetetlen fájdalmas érzések.
 4. A rehabilitációs folyamat több mint két hétig tart.
 5. Nemkívánatos következmények jelentek meg - hegek, pattanások, öregségi foltok.

Hogyan kerülhetjük el a szövődményeket

A szövődmények elkerülése érdekében a kozmetikus által előírt összes bőrápolási eljárást be kell tartani a gyógyulási időszak alatt és az eljárás előtt. Lehetetlen elrejteni azokat a betegségeket, amelyek ellenjavallatok lehetnek az orvos részéről.

Jegyzet!

A jó frakciófiatalítás kulcsa a jó szakember megválasztása.

A bőr gyógyulási ideje alatt, amely 5-7 napot vesz igénybe, nem használhat kozmetikumokat, és a bőrtisztításhoz használjon bozótokat és héjakat.

Miután a bőrt lézerrel kezelte, egy ideig tartózkodnia kell a kezelt területek közvetlen napsugárzásától. Ezért a technika elvégzésének legoptimálisabb időszaka az ősz-tél, amikor alacsony naptevékenység figyelhető meg.

Egy másik feltétel az eljárások közötti intervallum betartása, amely 1, 5–2 hónap, azaz. az őszi-téli időszakban csak 2-3 eljárás hajtható végre.

Az orvosok véleménye az eljárásról

A frakcionált fiatalítás nagyon hatékony és megfizethető módszer, amely lehetővé teszi a bőr gyors rendbetételét, ami megfigyelhető az orvosok véleményeiben. Ez a módszer sok pozitív visszajelzést kapott tőlük. Úgy vélik, hogy a frakcionált fiatalítás valóban képes a ráncok és a pigmentáció eltávolítására, friss és egészséges megjelenést kölcsönözve a bőrnek.

Az orvosok ajánlásai szerint a fiatalítás tartós hatása, valamint az öregségi foltok és egyéb bőrhibák teljes megszüntetése érdekében szükség van egy tanfolyami frakcionális fiatalításra.

Rehabilitáció frakcionált lézerrel való érintkezés után

A gyógyulási időszak a választott módszertől függ és átlagosan 1-2 hétig tart. Az első napokban aktív bőrgyógyító folyamatok zajlanak. Ebben az időben a viszketésnek és a bőrpírnak el kell tűnnie. Kéreg képződik a bőrön, amely megfelelő gondozással egy héten belül eltűnik.

Figyelem!7 nap után, a bőr meggyógyulása után visszatérhet normális életmódjához!

3 hét elteltével a bőr teljesen egészséges, ápolt és sima. Színe világosabbá válik, mint az eljárás előtt volt. A pigmentált foltok szintén enyhülnek vagy méretük csökken.

A lézeres fiatalítás eredménye

A további eljárások szükségességét szakemberrel kell megbeszélni. De általában hatékonyság érdekében 2–6 eljárást hajtanak végre.

Hogyan kell ápolni a bőrt az eljárás után

A bőrápolás rehabilitációja során egyszerű, de fontos, hogy betartsa a kozmetikus összes utasítását:

 1. A gyorsabb gyógyulás érdekében hidratáló és gyulladáscsökkentő kenőcsöket használnak. Az első napokban óránként kell használni a krémet. Idővel az intervallum csökken.
 2. A nedves területeken kialakuló kéreg erőszakkal nem távolítható el. Ez szöveti fertőzést, sőt hegesedést fenyeget.
 3. A gyógyulással járó viszketést figyelmen kívül kell hagyni, hogy ne fertőzze meg a fertőzést.
 4. Az ödéma megjelenésének elkerülése érdekében aludni kell, a fejnek a lehető legmagasabb helyzetben kell lennie.
 5. Az eljárás után az orvos ajánlására az első héten antibiotikumokat lehet bevenni.
 6. Az első héten, amikor kifelé megy, orvosi maszkot kell viselnie.
 7. A bőr hidratálására ecetes oldattal ellátott tömörítéseket alkalmaznak.
 8. UV-szűrővel ellátott krémeket használnak.
 9. A rehabilitációs folyamat felgyorsítása érdekében fibroblasztok jelenlétével rendelkező géleket írnak elő. Ha bármilyen egészségügyi állapota van, vagy hajlamos az allergiára, további gyógyszereket írhatnak fel.
 10. Az első 3 hétben ne használjon súroló kozmetikumokat és tisztító maszkokat, mivel az új bőr nagyon vékony és sebezhető.
 11. A dekoratív kozmetikumok csak egy héttel használhatók az eljárás után, amikor a kéreg teljesen eltűnt.

Általában a frakcionált lézerrel való érintkezés után javasolt specifikus bőrápolás időtartama 1 hónap.

A költség

Az ilyen fiatalítás felülvizsgálatai során gyakran találkozhat az eljárás költségének kérdésével. Lehetetlen előre megmondani, hogy mennyibe fog kerülni, mert a költségeket befolyásolja: a frakcionális hatás típusa, a feldolgozandó felület és a probléma jellege.

Érdemes figyelembe venni a kezelt bőrfelület területét is.

Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a maximális hatás elérése érdekében több foglalkozásból álló tanfolyamot kell elvégezni.

Hátrányok és károk

A kozmetológiai klinikák minden weboldalán reklámcélokból csak a frakcionált fiatalítás pozitív tulajdonságait mondják el, de a folyamat negatív vonatkozásai nem hallgatnak.Figyelembe véve a nők számos véleményét, akik maguk tesztelték a módszert, kiemelhetjük a rendszer néhány hátrányát:

 1. A helyreállítási folyamat a megadottnál tovább tart.
 2. Az allergiásoknak tudniuk kell, hogy az allergiás reakció valószínűsége nagyon magas.
 3. A bőr sokkal pirosabb, mint a weboldalak reklámfotói.
 4. A fiatalítás hatástalan. Az eljárás után az arc duzzanata és a szem alatti táskák még több életkort adnak.
 5. A ráncok nem csökkennek. A pattanások és a pigmentáció hatásainak kezelésénél van hatás, de nem távolítja el a ráncokat.
 6. Drága. Kevés értelme van egy foglalkozásnak, szükséges egy tanfolyam. De mivel az ára nagyon magas, a több munkamenet nagyon drága.

Milyen gyakran kell elvégezni a frakcionált fiatalítást?

A frakcionált lézeres fiatalítás módszere alacsony traumatikus, és a lézeres kezelésen átesett bőr gyorsan helyreáll. És a sugarak zónás hatása a bőrre és a hullámok behatolási mélységének szabályozása lehetővé teszi a legnagyobb pozitív hatás elérését.

Ez a módszer beindítja a test természetes regeneratív folyamatait, így az eredmény sokáig élvezhető.

A frakcionált fiatalítás pozitív hatása

Kétféle frakcionális fiatalítás kombinálásakor a pozitív hatás sokáig, néha akár 2-3 évig is fennáll.Ez arra utal, hogy egy ilyen eljárást, a bőr tónusának fenntartása érdekében, ritkábban kell elvégezni. A képzett szakemberek véleményeiből az következik, hogy az egészséges életmód fenntartása jelentősen javítja a megjelenést és meghosszabbítja a fiatalságot.