Hogyan lehet megfiatalítani a kéz bőrét?

Sok nő azon töpreng, hogyan lehet megfiatalítani a keze bőrét, mert a kéz az egyik leglátványosabb életkori terület. És ha a nyakát még valahogy be tudja takarni egy zsebkendővel, akkor a kezének elrejtése felesleges gyanakvás nélkül szinte lehetetlen. A bőr szépségének több évtizedes megőrzése nem egyszerű feladat, azonban a modern módszerek és technológiák lehetővé teszik nemcsak a korábbi szépség megőrzését, hanem az elveszett szépség visszaadását is. Természetesen ez a folyamat némi időt és erőfeszítést igényel, de az eredmények tetszeni fognak Önnek és a körülötte lévőknek. Sok különböző titok és árnyalat létezik, amelyek teljesen más területeken alkalmazhatók, de segítenek egy nőnek tökéletes állapotban tartani a kezét.

Gyakorlati ajánlások

A szép kezek első szabálya, hogy minél hamarabb kezdi el ápolni a kezét, annál tovább tudja megőrizni természetes szépségét. Ideális esetben már korai életkortól ápolnia kell bőrét, de soha nem késő elkezdeni. A kéz bőrfiatalítása könnyebb lesz, ha a bőr ápolt, puha és rugalmas. A helyes döntés az lenne, ha a kézápoló termékek teljes skáláját választaná, amely bőrpuhító, hidratáló, tápláló és tisztító szereket is tartalmaz.

szezonális gondozás

Ugyanakkor ne feledkezzünk meg a szezonális gondozásról. Így például a téli szezonban gondoskodnia kell a kézbőr további védelméről, és olyan speciális krémet kell választania, amely megvédi a bőrt a kiszáradástól (hidegben a bőr nagy mennyiségű nedvességet veszít a hő hatására). csere), alacsony hőmérsékletnek való kitettség és légköri jelenségek. A nyári időszakban fontos, hogy olyan krémet vásároljunk, amely véd a leégés ellen – a közvetlen napsugárzás messzemenően rossz hatással van a bőrre.

A kozmetikumokat naponta legalább kétszer kell alkalmazni. Azokban az esetekben, amikor a kezek többletterhelést kapnak - sokat dolgozol papírokkal, számítógépnél, gyakran kell kezet mosnod ilyen-olyan okból -, a krémet sokkal gyakrabban lehet felvinni.

Fiatalító eljárások

Valójában a kéz bőrfiatalítása nem különbözik az arcbőr megfiatalításától, így nagyon is lehetséges hasonló technikák alkalmazása:

  • hidratáló,
  • táplálás,
  • tisztítás,
  • lehámlás,
  • masszázs,
  • speciális maszkok és fürdők.

Érdemes megfontolni azt is, hogy egyéni ápolási programot kell összeállítani - ez az a tény, hogy a kezek hajlamosabbak a kisebb mechanikai sérülésekre (például vágásokra), ezért bizonyos maszkokat óvatosan kell használni, hogy ne irritálják. a legkisebb sebeket. Ne használjon olyan termékeket és készítményeket, amelyek allergiát vagy irritációt okozhatnak.

kézbőrfiatalító kesztyű

Kozmetikus-bőrgyógyász szakorvoshoz fordulva érdemes a rendelésre magunkkal vinni a használt kozmetikumokat – így a szakember eligazodhat az adott termékkel kapcsolatban, korszerű módszereket javasol a felmerült problémák megoldására, ill. válassz bőrödnek megfelelő fiatalító krémet . Az ápolószerek egyéni kiválasztása rendkívül fontos – mint tudod, minden probléma meglehetősen specifikus, így a különböző bőrtípusokra ugyanazokat a módszereket alkalmazni enyhén szólva nem praktikus.

Természetesen nem csak különféle krémekkel fiatalíthatod meg a kezeidet. Egy jó kozmetológiai klinika különféle öregedésgátló eljárások széles skáláját kínálja Önnek, beleértve az orvosi eljárásokat, a hardvert, a szalont és másokat. A fiatalítás otthon is lehetséges, ehhez különféle népi gyógymódokat használhat, amelyek közül sok meglehetősen hatékony.

Az otthoni kozmetikai eljárások általában meglehetősen egyszerű, nem bonyolult összetevőkön alapulnak. Nincs szükség mérlegre vagy semmi konkrétra, szinte minden receptet szemre szabnak. A kezek otthoni megfiatalítása nem túl nehéz, a lényeg az, hogy óvatosan és kimérten közelítsd meg a kérdést.

Más termékek mellett a modern nők speciális impregnálással ellátott kesztyűt és zoknit is használnak. A hidratáló gél zoknik és kesztyűk mind a háziasszonyok, mind az üzletasszonyok körében keresettek - az a képesség, hogy ne szakítsa meg a munkát és a folyamatot, amellyel a nők elfoglaltak, és ugyanakkor hatékonyan gondoskodjanak magukról, sok figyelmet vonz. A zokni és az impregnált kesztyű jó kiutat jelent, ha krémet kell felkenni, de nem lehet elszakadni a jelenlegi folyamattól.

Az öregedés megelőzése

Annak érdekében, hogy ne kelljen a kézbőrt a lehető leghosszabb ideig megfiatalítania, az öregedés megelőzésével is foglalkozhat - ez a készlet olyan eljárások egész sorát tartalmazza, amelyek segítenek több évre késleltetni az öregedési jelek megjelenését . A megerősített védelem a masszázzsal együtt az öregedés megelőzésének legegyszerűbb változata. Fontos odafigyelni a keratinizált bőr eltávolításának folyamatára, ehhez különféle bőrradírokat és hámlasztásokat kell használni, valamint óvatosan mechanikusan meg kell tisztítani a kezét.

Az ajánlások sora hiányos lesz egy egyszerű, de ugyanakkor helyes és szükséges tanács nélkül: annak érdekében, hogy a kezek bőre fiatal és sima maradjon, érdemes alaposabban megvizsgálni az étrendet. Talán szüksége van vitaminokra és tápanyagokra, mert a bőr állapota nemcsak a gondozásától függ, hanem a test egészének állapotától is. A vitaminhiány időben történő megelőzése megóvhatja a bőrt az éles, életkorral összefüggő ugrásoktól, ami azt jelenti, hogy a rendszeres gyógyszertári vitaminszedés megkezdésével jelentősen kitolható a kézbőr öregedése.

Használhat népi gyógymódokat, de érdemes átgondolni, hogy mit és hogyan kenjen a bőrére - nem minden házi készítésű készítmény egyformán ártalmatlan, gyakran a rosszul kiszámított hatóanyag-adag irritációt vagy allergiás reakciókat okoz.