Arcfiatalító eljárások 35 év után

Kozmetikumok alkalmazása az arcra a bőr megfiatalítására

Sok 35 év feletti nő észreveszi, hogy a tisztítás és a hidratálás már nem elegendő a bőr ápolásához. A bőr igényesebbé válik, megjelennek az első ráncok, öregségi foltok, elveszik rugalmassága, kevésbé ragyogóvá válik az arcszín.

Ha korábban nyugodtan lefeküdhetett a smink eltávolítása nélkül, és reggel reprezentatívnak tűnt, akkor az életkor előrehaladtával az ilyen szabadságjogok többé nem maradnak büntetlenül. Ideje elgondolkodni azon, hogyan lehet meghosszabbítani a bőr fiatalságát, és megőrizni friss, vonzó megjelenését.


Miért tekintik mérföldkőnek a 35 éves kort?

Köztudott, hogy 25 év elteltével a szervezetben minden anyagcsere-folyamat lelassul, beleértve a bőrsejtek regenerálódását is. A szervezet öregedési folyamata lassan indul be, és az évek múlásával felgyorsul. 35-40 éves korig a bőröregedés nyilvánvaló vagy csak kialakuló jelei válnak észrevehetővé:

 • mimikai ráncok a homlokon és a szemöldökök közötti területen;
 • pigmentáció, egyenetlen bőrszín (a fényvédő krémek elhanyagolása, a szoláriummal való visszaélés és a napozás miatt szerzett);
 • az akne hatásának lehetséges megnyilvánulásai (hegek és foltok);
 • apró ráncok a szem és az ajkak körül;
 • második áll, az arc kontúrjának rugalmasságának elvesztése, nasolabialis ránc megjelenése;
 • a bőr érzékenyebbé válik, bizonyos esetekben száraz lesz;
 • tompa arcszín.
Egy fiatal lány feszes, sima arcbőrrel és egy nő a bőröregedés jeleivel

Valójában 35 éves kor után a változások minden belső szervet érintenek, ebben a korban kezdődhetnek az egészségügyi problémák, fokozódik a fáradtság, csökken a szaporodási funkció.

Ideje hozzálátni az öregedés lassításához: kezdj el egészséges életmódot folytatni, gondold át a táplálkozás és az arcápolás alapjait, mozogj többet, és próbáld meg kiküszöbölni életedből a stresszes helyzeteket.

Mi történik a bőrrel 35 évesen?

35 év elteltével az öngondoskodásnak alaposabbá és átgondoltabbá kell válnia, mivel a szervezet erőforrásai a bőr fiatalságának és szépségének megőrzéséhez már nem elegendőek.

A bőrben a következő természetes folyamatok játszódnak le, amelyek az életkorral egyre nehezebben lassulnak:

 • a regeneráció üteme csökken, a bőrszövetek teljes megújulása körülbelül 48 napot vesz igénybe, ami 2-szer több, mint 20-25 éves korban;
 • a kollagén és az elasztin szintézise csökken, a fehérjék kívülről történő pótlása nélkül a bőr petyhüdtté válik, ráncok jelennek meg;
 • a hialuronsav termelése is lelassul, a bőrsejtek egyre nehezebben tartják meg a nedvességet, ennek következtében a bőr kiszárad, kiszárad;
 • a természetes zsírréteg elvékonyodik, és ennek eredményeként megjelenik az epidermisz deformációja, amely ptosis és ráncok formájában nyilvánul meg;
 • csökkent az ultraibolya sugárzással szembeni ellenállás - a bőr öregedésének egyik fő oka.

Ezenkívül az életkor előrehaladtával a női hormonok szintje csökken, az erek fala vastagabbá válik, a krónikus betegségek súlyosbodnak (vagy megjelennek) - ezek a folyamatok szintén negatívan befolyásolják a nő megjelenését. Sajnos a fent felsorolt folyamatok mindegyike nem állítható meg, vagy visszafordítható, de jelentősen lelassítható.

A legjobb arcápolók 35 év felettiek számára

Az öregedésgátló eljárásokat jobb olyan szakaszban elkezdeni, amikor a problémák szabad szemmel még nem láthatók. A hardveres kozmetológia segítségével sokkal könnyebben megelőzhető az öregedés nyilvánvaló jeleinek megjelenése, így nem kell megvárni a mély ráncokat és a megereszkedett arckontúrokat.

Az öregedésgátló eljárások segítenek eltüntetni a bőröregedés első jeleit:

 • sekély ráncok;
 • hajlam a redők utánzására;
 • a bőr hámlása és szárazsága;
 • duzzanat;
 • táskák és zúzódások a szem alatt;
 • pigmentfoltok megjelenése, egyenetlen bőrtónus.
Szalon öregedésgátló eljárás az első ráncok eltávolítására a bőrön

Az első életkorral összefüggő változások kiküszöbölése és a bőr öregedési folyamatának lassítása érdekében az arc szalon eljárásait (injekciós, hardveres vagy kézi) végzik, amelyek több típusra oszthatók:

 • táplálás;
 • bőrsejtek megújítása;
 • támogató;
 • javító.

A mai napig számos szalon eljárás létezik, amelyek megfiatalíthatják a bőrt, visszaállíthatják szépségét és ragyogását.

Mikroáram terápia

Az eljárás során a bőrt gyengeáramú impulzusokat kibocsátó eszközzel érik el. A terápia javítja az anyagcsere folyamatokat az epidermisz felső és középső rétegében, megszünteti az ödémát, kiegyenlíti a bőr domborulatát, eltávolítja a finom ráncokat.

Botulinum terápia

Fiatalító eljárás, mely a mimikai ráncok injekciók segítségével történő korrekcióján alapul. A botulinum toxin A-t az epidermiszbe fecskendezik, ami görcsöt okoz az arcizmokban, ennek hatására azok ellazulnak, a bőr kisimul.

Az eljárás az arc bőrének helyreállítására szolgál 35 év után, hatékony a nasolabialis és a szemöldökközi ráncok területén. Ezenkívül a botulinum terápia képes megszüntetni a bőr megereszkedését, feszesíteni az arc oválisát.

Biorevitalizáció

Ezek a hialuronsav injekciói további komponensekkel. Az eljárás általános fiatalításra, a bőrsejtek anyagcsere-folyamatainak helyreállítására, az arcszín javítására és a ráncok kisimítására szolgál.

Lézeres fiatalítás

Bőrfeszesítés lézersugárral. Az eljárás hatása a hám felszíni rétegének lézerrel történő eltávolításán és a bőrsejtek megújulási folyamatainak beindításán alapul.

Ez az arcfiatalítás egyik legnépszerűbb és leghatékonyabb módja, amely képes eltávolítani a mimikai ráncokat, kisimítani a hegeket és aknés nyomokat, eltávolítani az öregségi foltokat és szűkíteni a pórusokat.

Peelingek

Kozmetikai eljárások a kémiai savak bőrre gyakorolt hatására. A peelingeket a szennyezett pórusok tisztítására, az öregségi foltok halványítására, az akné utáni hegek és hegek eltávolítására, valamint az arc fiatalítására használják.

Plazmolifting

Az egyik legnépszerűbb eljárás a bőrsejtek megújulásának ütemének helyreállítására a páciens plazmája segítségével. A Plasmolifting a kisebb bőrhibák (apró hegek, aknés nyomok, öregségi foltok, finom ráncok és pattanások) megszüntetésére szolgál.

A Plasmolifting egy hatékony eljárás a bőr plazma segítségével történő regenerálására

RF emelés

Az eljárás során a bőrt nagyfrekvenciás áramimpulzusok érik. Ennek hatására aktiválódik a kollagén szintézis folyamata, kiegyenlítődik a bőr tónusa, feszesebbé válik az arc oválisa, eltűnnek a duzzanatok, apró egyenetlenségek, ráncok. Emellett a lifting serkenti a vér mikrokeringését és a nyirokkiáramlást, javítja a bőrsejtek táplálkozását.

tippek és trükkök

A kozmetikusok számos, a szépség és a fiatalság megőrzésére vonatkozó tippek közül a következők különböztethetők meg:

 • tartsa be a helyes táplálkozás alapjait, az étrend főként zöldségekből, gyümölcsökből, gabonafélékből és sovány húsból (pulyka, csirkemell, borjúhús) álljon. Meg kell próbálnia kizárni a sült ételeket, a sót, a füstölt húsokat, az édességeket;
 • igyon elegendő folyadékot;
 • ne hanyagolja el a fizikai aktivitást, még a laza séta is sokkal több előnnyel jár, mint az ülő életmód;
 • tartsa be a napi rendszert, jó alvás szükséges az összes testrendszer helyreállításához, beleértve a bőrt is;
 • használjon "35+" jelzésű arcápoló kozmetikumokat;
 • ne használjon állandóan ugyanazt a márkájú kozmetikai terméket, előfordulhat, hogy a bőr hozzászokik a hatóanyagokhoz;

Következtetés

Sajnos a bőr öregedése egy természetes, genetikai szinten lefektetett folyamat, amit az emberiség még nem tudott megállítani. Az egészséges életmód, a megfelelő arcápolás és szalonkozmetikai eljárások azonban segítenek megelőzni a bőr súlyos elváltozásait, és jelentősen lassítják a bőr öregedését.