Facelift: zónák, algoritmus, ellenjavallatok

arcplasztika típusai

Fel kell vennie a kapcsolatot egy plasztikai sebésszel, ha a kozmetikai eljárások elvesztik hatékonyságukat. A kozmetológia az öregedés megelőzése, de nem adja vissza a fiatalságot.

Az életkor előrehaladtával az emberekben gravitációs ptosis alakul ki - az arc lágy szöveteinek csökkenése, így minden kozmetikai eljárás elveszíti hatékonyságát. Alternatív megoldás az arcplasztika.

Az arcplasztika típusai

Az arcplasztika vagy arcplasztika ígéretes és stabil módja a fiatalításnak. A cél az arc lágyrészeinek ptózisának megszüntetése és térfogatuk visszaállítása a fiatalságra jellemző helyzetbe. Az arcplasztika általában bőrfeszesítő eljárást jelent.

Lifting hatást érhet el a következő típusú arcplasztika használatával:

Sebészeti arcplasztika: Fiatalító eljárást végeznek általános érzéstelenítésben. Segítségével eltüntethetők a mély ráncok, helyreállíthatók az arc formája, feszesebbé teheti a bőrt a homlok körül, a szemöldökökön, a szájzugokban stb. Ez egy komoly műtét, hosszú rehabilitációs időszakkal. Az eljárás végeredménye 1, 5-2 hónap múlva figyelhető meg. A sebészeti arcplasztika 40 év feletti nők számára alkalmas.

műtéti arcplasztika

Endoszkópos emelés. Magában foglalja a homlokon, a szemöldökök közötti mimikai ráncok eltüntetését, megoldva a lógó szemöldök problémáját. A műtéthez képest az a különbség, hogy a műtétet a fejbőr kis (legfeljebb 2 cm-es) bemetszésével végzik.

Ezzel egyidejűleg az orvos eltávolítja a mimikai izmokat, a szöveteket új pozícióba rögzíti speciális optikai műszerek segítségével, videó berendezés vezérlése mellett.

Menetelemelés(nem műtéti arcplasztika) egy alacsony traumás eljárás, amellyel számos hiba eltávolítható: megereszkedett lágyrészek, lelógó szemhéjak, ráncok az arcon, stb. Az eljárás lényege, hogy speciális szálakat ültetnek be a bőr alá, amelyek helyreállítja a bőrt, javítja annak megjelenését.

A szálak anyaga különböző lehet: arany, polipropilén, kaprolakton stb. Az orvos speciális tűvel szúrja be a szálakat. Egy idő után kötőszövet jelenik meg a cérna körül, amely megtámasztja a bőrt, megakadályozza annak megereszkedését.

RF meghúzásegy non-invazív fiatalító eljárás, amely során a bőrt elektromos rádióhullámoknak teszik ki. Az impulzusok felmelegítik a bőrsejteket, megváltoztatják a kollagénrostok szerkezetét, aminek következtében új, fiatal rostok jelennek meg.

Vektoros emelés (bioerősítés)- hialuronsav alapú készítmény befecskendezése a bőr alá. A szakember töltőanyagokat fecskendez a bőr alá, amelyek egyfajta állványt jelentenek, amely támogatja a szövetek megereszkedését. Népszerű a szembőr lifting végrehajtására szolgáló bio-megerősítő eljárás.

Lézeres emelés- arcplasztika, amely megoldja a duzzadt kontúr vagy egyes területek problémáját, eltávolítja a mimikai és mély ráncokat egyaránt. Az eljárás lényege, hogy egy bizonyos hőmérsékletre felmelegített sugár elpárologtatja a külső problémákat, emellett serkenti a belső felépülési folyamatokat, elősegíti a hialuronsav és a kollagén termelődését.

hardveres face lifting

Hardveres emelés(akupunktúra) - speciális tűket szúrnak a páciens bőre alá, helyi bőrreakciót váltva ki, melynek eredményeként a szövetekben az anyagcsere folyamatok aktiválódnak, serkentik a kollagén és a hialuronsav termelődését, javul az arcszín, helyreáll a bőr turgora, bármilyen típusú ránc kisimul.

Plazmolifting- fiatalító injekciós módszer, amely magában foglalja a beteg vérlemezkékkel dúsított vérplazmájának bőr alá történő bevezetését. A vérlemezkék hozzájárulnak a fiatal szövetek növekedéséhez és az öregek helyreállításához.

Arcplasztika Ellenjavallatok

arcplasztika előtt és után

Minden műtétnek, legyen az sebészeti beavatkozás vagy minimálisan invazív műtét, megvannak a maga ellenjavallatai.

Az arcfiatalítás választott módszerétől függően az öregedésgátló eljárás korlátozásait az orvossal tisztázni lehet.

De minden típusú fiatalításhoz vannak alapvető ellenjavallatok, amelyek magukban foglalják:

 • máj- és/vagy veseelégtelenség;
 • cukorbetegség;
 • súlyos szív- és érrendszeri, légzőrendszeri betegségek;
 • gyulladásos folyamatok a szervezetben az akut stádiumban;
 • véralvadási problémák;
 • autoimmun betegség;
 • a terhesség bármely trimeszterében;
 • szoptatás;
 • vírusos betegségek.

Az arc mely területein végeznek facelift-et?

Az arcplasztika népszerű a nők körében, különösen a legtöbb beteg olyan öregedésgátló eljárásokhoz folyamodik, mint például:

arcterületek megfiatalítására
 • a szem körüli bőr felemelése;
 • ajakkorrekció (a hajlítás kisimítása, a ráncok eltüntetése);
 • állemelés (lifting);
 • a halánték felemelése - kinyitja a szemet, felhúzza a szemöldök "farkát";
 • a nasolacrimalis sulcus korrekciója - eltávolítják a depressziót, a bőr üregességét;
 • az arccsont felemelése, az arc azonos kontúrjának létrehozása;
 • arc ovális modellezés.
 • állemelés - a "második" áll megszüntetése.

Algoritmus a sebészeti arcplasztika

Ahhoz, hogy megértsük, min kell keresztülmennie az arc szépségéért és fiatalságáért folytatott küzdelemben, érdemes lépésről lépésre átgondolni az arcplasztika - sebészeti arcplasztika végrehajtásának algoritmusát:

1. szakasz. Kiképzés

az arc előkészítése liftingre

A műtét megterhelő a szervezet számára, ezért néhány héttel a tervezett beavatkozás előtt az orvos ajánlásokat adjon a betegnek: ne erőlködjön, pihenjen többet, szedjen vitaminokat, táplálkozzon helyesen, hagyja abba a dohányzást, korlátozza az alkoholfogyasztást stb.

A műtét napján hajat kell mosni, sminket el kell távolítani, semmilyen kozmetikumot nem kell alkalmazni, és a műtét előtt 4 órával nem kell inni és enni.

2. szakasz. Képeket készíteni

A műtét előtt az orvosnak fényképet kell készítenie az arcról több vetületben. Szükség esetén markerrel tud nyomokat készíteni az arcon, majd a műtőbe kerül a beteg.

3. szakasz. Művelet

arcfiatalító műtét

Az arcplasztika helyi vagy általános érzéstelenítésben is elvégezhető. Ha kontúr emelést végeznek, akkor a sebész bemetszéseket végez a páciens fülében vagy a fejbőrben. A műtét során a sebész el tudja távolítani a felesleges zsírt. A manipuláció végén az orvos varrat, kötéssel lezárja a bemetszéseket.

4. szakasz. Rehabilitáció és gondozás

Az arcplasztika után fontos betartani az orvos ajánlásait: kövesse a varratokat, kerülje a közvetlen napfényt, kerülje a hosszan tartó vízkezelést, és ne távolítsa el a kötést (az első napokban). 5-10 nap elteltével a varratokat eltávolítják, de a teljes rehabilitációs időszak legalább 3 hétig tart.

Annak ellenére, hogy a körkörös facelift a legtraumatikusabb lifting művelet, de hatékonysága magas. A szakértők azt javasolják, hogy egy ilyen fiatalító eljárást legfeljebb 7 évente végezzenek. Ha azt szeretné, hogy az arcplasztika hatása több éven át örömet okozzon, és nem kellene újra fiatalító eljárásokhoz folyamodnia, akkor mindenképpen gondoljon egy faceliftre.

körkörös arcplasztika

Ha tudnia kell az arcplasztika árát, akkor jelentkezzen be egy konzultációra, ahol profi szakemberek pontos számítást végeznek, tanácsot adnak az optimális fiatalítási módról, ajánlásokat adnak, és minden kérdésére választ adnak.

Semmi sem állíthatja meg az öregedési folyamatot, de egy arcplasztika segíthet visszaforgatni az időt és növelni az önbizalmat.