Az arc fiatalításának hatékony módjai

Melyek a modern szépségipar által kínált leghatékonyabb eljárások az arcfiatalításra, érdekes tudni az összes tisztességes nemet, mert az elasztikus bőr a szépség kulcsa. Jelenleg számos módon lehet megállítani a bőr öregedési folyamatát. Ennek eredményeként kevésbé válik hangsúlyossá. Ebben az esetben egy modern nőnek az otthoni eljárások mellett igénybe kell vennie a hivatásos kozmetikusok szolgáltatásait.

Nő, rugalmas bőr, ráncok nélkül

A fiatalítás átfogó megközelítése lehetővé teszi az arc ráncainak csökkentését. A legtöbb szalon szolgáltatás célja a kollagéntermelés serkentése és a véráramlás növelése a bőr öregedési területén. Számos eljárás agresszív az epidermisz szempontjából, de hatékonyak. Amikor a bőr jelentősen elveszíti rugalmasságát, és a ráncok túl mélyek, a műtét általában nélkülözhetetlen. Természetesen más módszerek rövid távon jó eredményt adhatnak, de nem lehet teljesen eltávolítani az öregedés jeleit az arcról.

Hardverfiatalítás

Jelenleg az arcfiatalítás hardveres kozmetológiája egyre nagyobb népszerűségnek örvend. A különféle eljárások lehetővé teszik a legmegfelelőbb módszer kiválasztását egy adott esetben. A sebészeti beavatkozásnak ez az alternatívája lehetővé teszi a bőr öregedési folyamatának nem invazív befolyásolását.

 1. A ráncok megszüntetésére a leggyakoribb szalonszolgáltatás az ultrahangos emelés. E technika egyedisége abban rejlik, hogy a készülék nem az epidermiszre hat, hanem az izmokra, ami ennek eredményeként kiváló eredményt ad. Ez a módszer azoknak alkalmazható, akiknek az ajkak, az áll és a nyak megereszkedtek, és az arc kontúrja elvesztette korábbi formáját. Az első eljárás után jó hatás érhető el, ezért sok nő gyakran igénybe veszi az ultrahangos fiatalítást. Ennek a technikának az előnye a fájdalommentesség is.
 2. Az arcfiatalító módszereket lézeres eljárások egészítik ki. A frakcionált módszer egy sugár behatolásán alapul, amely hálóvá válik, és az epidermisz mély rétegeibe kerül. Ebben az esetben serkentik a sejtek kollagéntermelését, amelynek eredményeként elindul a bőrmegújulás folyamata - szerkezete jobbá válik, a hiperpigmentáció területei eltűnnek. A lézeres kezelés másik fajtája az arc felújítása. Csak a bőr felső rétegeire hat. Ez azonban eltávolítja az összes stratum corneumot, amely zavarja az oxigén teljes áramlását. Ebben az esetben az anyagcsere javul, a véráramlás fokozódik, az öregedési folyamat lelassul.
 3. A hardveres arcfiatalítást a jól ismert fotorejuvenációs eljárás is képviseli. Egy speciális eszköznek köszönhetően a fényimpulzusokat az epidermisz kellően mély rétegeire alkalmazzák. Ugyanakkor maga az arcfiatalítás módszere is teljesen fájdalommentes és nincs kényelmetlenség, de az eredmények minden várakozást felülmúlnak. A ráncok kisimulnak, az öregedés következtében gyakran felmerülő öregségi foltok eltűnnek. A fotofiatalításnak köszönhetően kiküszöbölhető a kapilláris hálózat súlyossága, amely gyakran rontja a megjelenést.
 4. A bőrfiatalítás modern módszereit kiegészíti a termázs - a rádióhullámoknak való kitettségen alapuló eljárás. Ugyanakkor még az epidermisz mély rétegeiben is emelkedik a hőmérséklet, ami beindítja a kollagéntermelés folyamatát. Ez a technika nagyon hatékony, nem hagy nyomot az arcon és nem okoz allergiás reakciót.
 5. Hardveres arcfiatalítás
 6. Az Elos fiatalító eljárás is egyre népszerűbb. Nagyfrekvenciás áram és fénysugárzás egyidejű alkalmazásából áll. Így komplex hatás érhető el a bőrön. Az eljárás során csak enyhe bizsergés érezhető, semmi más. Ez serkenti a kollagén rostok termelését, növeli a véráramlást és megújítja a sejteket.

Milyen szalon módszerek vannak még?

A legtöbb nő érdekli, hogyan lehet fiatalítani az arc bőrét, de nem mindig lehet elérni a várt hatást. A 40-50 éves nők számára az arcplasztika injekciós módszerei tökéletesek. A leggyakoribb módszer a mezoterápia - az arc bőrének megfiatalítására szolgáló eljárás, amely az epidermisz injekcióinak bevezetésén alapul, amelyek olyan anyagokat tartalmaznak, amelyek kisimítják a ráncokat. A kompozíciót egyedileg választják ki, a bőr állapotától függően. Leggyakrabban vitaminokat, hialuronsavat vagy fibroblasztokat használnak injekciókhoz.

Fontos megérteni, hogy minden egyes esetben különböző anti-aging arckezeléseket alkalmaznak. A bőr fakulásának okának kiküszöbölése érdekében a kozmetikusok gyakran ózonterápiát javasolnak, amely lehetővé teszi az oxigén szállítását a sejtekbe. Ez felgyorsítja az anyagcserét, kisimítja a legtöbb ráncot és javítja az arcszínt. Az ózonterápia jelenleg az egyik legkeresettebb eljárás, mivel biztonságos és jó eredményeket hoz.

Házi jogorvoslatok a fiatalításhoz

A legtöbb nő azt akarja tudni, hogyan lehet otthon fiatalítani az arcát. Tudnia kell, hogy ez valójában lehetséges. Ehhez azonban sokkal több időre lesz szükség, és a hatás csak a javasolt alapok rendszeres felhasználása esetén lesz észrevehető. Természetesen nem lesz olyan hangsúlyos, mint a professzionális kozmetikai eljárások után.

Az otthoni fiatalító kezelések célja a stratum corneum megszüntetése, amely akadályozza a normális keringést és az oxigénhez való hozzáférést, valamint a táplálkozást és a gyógyulást.

Az első dolog, amit rendszeresen (legalább 10 naponta egyszer) el kell végezni, a peeling használata. Vásárolhat kész kompozíciót, vagy elkészítheti saját maga. Ehhez használhat gyümölcssavakat. A citrusavak lesznek a leghatékonyabbak otthon. Az arcbőr fiatalítása lehetetlen a régi sejtekre gyakorolt agresszív hatás nélkül. Ezért fel kell készülnie arra a kellemetlenségre, amelyet a citromsav okozhat.

Házi peeling az arcra
 1. A hámozás előkészítéséhez rendszeres bozótra van szükség, amelyet bármelyik boltban meg kell vásárolni.
 2. Ezután nyomja össze egy kicsit egy üvegtálba, és adjon hozzá citromlevet. A hatás fokozása érdekében vásárolhat citrom illóolajat.
 3. A kész kompozíciót a bőrre kell felhordani, és néhány percig hagyni kell. Az ilyen technikák a pórusok megtisztításán és a régi pikkelyektől való megszabaduláson alapulnak. Jelentős bizsergés érezhető ezen arcfiatalító kezelés során.
 4. 5 perc elteltével alaposan meg kell masszírozni a bőrt a kompozícióval együtt, és meleg vízzel le kell öblíteni. Ugyanakkor az arcszín megváltozhat. Néha vörös foltok jelennek meg. Nem lehet nélkülözni effektusokat, de ne ijedjen meg. A foltok másnap gyorsan eltűnnek. Aktív hámlasztó használata után a bőrt jól kell táplálni.
 5. A leghatékonyabb hidratáló technika mindig a természetes összetevőkön alapszik. Erre a célra sárgabarackmagból vagy búzacsírából származó olajat használhat - ezek nemcsak táplálják, hanem elindítják a megújulási folyamatot.

Az arcfiatalítás módszereinek változatosságát tápanyagokon alapuló maszkok egészítik ki. Az öregedő bőr legjobb gyógyszerei a fehér, a rózsaszín vagy a kék agyag. Ez a természetes összetevő elősegíti a természetes megújulási folyamatok stimulálását. A legjobb hatás elérése érdekében a fenyő, a rózsa, a bergamott, a citrusfélék, a teafa, a pacsuli és az ilang-ilang illóolajait hozzá kell adni az agyaghoz.