Öregedésgátló bőrápoló

Az arc, a nyak és a dekoltázs bőrének megfiatalításában a leglenyűgözőbb eredményeket professzionális kozmetikai eljárásokkal lehet elérni. Azt ajánljuk, hogy megértse, hogyan működnek, kinek ajánlják őket, és pontosan mit kell tenni a fiatalság megőrzése érdekében.

női bőr 40 év után

Fontos: az öregedésgátló eljárásokban csak szakember bízhat - szakképzett kozmetikus egy speciális klinikán. Csak ebben az esetben lehet biztos az eredményben.

Mi történik a bőrrel az életkorral

A fiatal bőr sima, érzékeny, rugalmas és feszes. Egyenletes árnyalatú, és úgy tűnik, belülről világít. Az arc minimális ápolást igényel, és a nap bármely szakában jól néz ki – akár másnap reggel egy viharos buli után.

De telik az idő, és megjelennek az öregedés első jelei: fakó arcszín, pigmentfoltok, ráncok, redők, petyhüdtség és rugalmasságvesztés. Ez a folyamat mindenkinél eltérő sebességgel megy végbe. A jó öröklődés, az egészséges életmód, az állandó fényvédelem és a gondos személyes gondoskodás lehetővé teszi, hogy késleltesse az öregedés jeleinek megjelenését.

Ma már szokás különbséget tenni az öregedés két típusa között. A kronózist genetikailag meghatározott természetes folyamatok okozzák. Számos tényező befolyásolja őket, a felhalmozódó sejtmutációktól a hormonszintézis csökkenéséig. Ennek eredményeként a sejtek lassabban újulnak meg, csökken a bőr feszességének és rugalmasságának fenntartásához szükséges fehérjék termelése, valamint a hialuronsav hiánya miatt csökken a nedvesség szintje. Nemcsak a bőr változik: az életkorral a bőr alatti zsírréteg vékonyodik, és gravitációs ptosis lép fel.

Még nincs varázstabletta a kronoöregedés ellen, de a megfelelő életmód lehetővé teszi a fiatalság meghosszabbítását, beleértve a fiatalos bőrt is. Az öregedésgátló ápolás azt is lehetővé teszi, hogy késleltesse az öregedés jeleinek megjelenését, későbbre halassza.

A fotoöregedés krónikus UV-sugárzással jár. A napsugarak elpusztítják a dermisz sejtjeit, és a bőr idő előtti kifakulását okozzák. Ez az oka annak, hogy a bőr nyitott területei korábban öregednek, mint a zártak. A strandon vagy a szoláriumban napozni szeretők, valamint a sok időt az utcán töltők korábban szembesülnek a ráncok, pigmentfoltok és daganatok megjelenésével, mint azok, akik megszokták, hogy elbújjanak a nap elől. A fényöregedés elleni védekezés érdekében gondosan védje arcát és testét a napfénytől.

a fényvédelem fiatalon tart

A fénykárosodás jelei korábban jelentkeznek, mint az életkorral összefüggő változások. Mindkét típusú öregedés megnyilvánulásai hasonlóak lehetnek, gyakran kiegészítik és súlyosbítják egymást, de mindegyik változatra vannak jellemző jelek:

Chronoaging Fotó öregedés
Szín Halvány, sárgás árnyalattal Egyenetlen, öregségi foltokkal, szoláris lentigo
Vastagság A bőr elvékonyodik A bőr vastagabbá és durvábbá válik
Vaszkuláris változások Általában hiányzik A telangiectasia megjelenése
Rugalmasság Csökken Csökken
Rugalmasság Csökken Csökken
ráncok Túlnyomóan vékony felület mély ráncok
Szárazság emelkedik emelkedik
Neoplazmák Felnőttkorban megjelenhet A DNS-sejtek károsodása következtében rosszindulatúvá válhat
Kor A kifejezett megnyilvánulások 50 év után észrevehetők Súlyos megnyilvánulások már 30 éves korban lehetségesek

Úgy tartják, hogy a bőr egy bizonyos pontig ellenáll a fényöregedésnek, mivel regenerálódik. Az évek múlásával azonban egyre nehezebben gyógyul a szervezet külső segítség nélkül. A fénykárosodás hatásai felhalmozódnak, a bőr állapota romlik.

A fotóöregedés elsősorban a nyitott területeket érinti - arc, nyak, dekoltázs, kéz. A fototípustól, életmódtól, genetikától és egyéb tényezőktől függően a változások első jelei már 30 éves kor előtt észrevehetők.

Miért nem elég az otthoni ápolás?

A saját öregedésgátló bőrápolás előnyeit nem lehet túlbecsülni. A lényeg az, hogy az ellátás megfelelő legyen – gondos, rendszeres és megfeleljen a szervezet egyéni szükségleteinek. Ha időnként vigyáz magára, vagy nem megfelelő eszközöket használ, akkor nem valószínű, hogy el tudja érni a kívánt hatást. A mindennapos táplálkozás, a bőr hidratálása, tonizálása és tisztítása, az öregedésgátló termékek használata és a gondos hozzáállás pedig meghosszabbíthatja a fiatalságot.

öregedésgátló bőrápoló krémek

Ezenkívül ajánlott az öregedésgátló eljárások elvégzése a klinikán. Az tény, hogy a krémek és szérumok, még a legdrágábbak és jó minőségűek is, csak a bőr felső rétegeire hatnak: az epidermális gát megakadályozza, hogy a hatóanyagok mélyebbre hatoljanak. Így a kozmetikumok hatása csak az epidermiszre korlátozódik. Ha a változások mélyebb struktúrákat érintenek, akkor professzionális eljárások jönnek a segítségre (anti-aging kutatás).

Elég ránézni a régi fényképekre, hogy észrevegyük, a nők sokkal korábban öregedtek, mint most. Az ok pedig nem csak az életszínvonal javításában rejlik, hanem abban is, hogy a modern lányok nagyobb figyelmet fordítanak a személyes gondoskodásra - otthon és szakmailag egyaránt. A szépségipar óriási sebességgel fejlődött az elmúlt évtizedekben, és mára számos olyan technológiai módszer létezik, amelyekről az előző generációk álmodni sem tudtak.

Először is, ezek az injekciós eljárások, az úgynevezett „szépséginjekciók". Az injekciók segítségével olyan készítményeket juttatnak a dermisz mély rétegeibe, amelyek kompenzálják a hialuronsav hiányát, serkentik a regeneráció és fiatalítás természetes folyamatait.

szépség injekciók a fiatalításhoz
 • mezoterápia;
 • Biorevitalizáció;
 • Redermalizáció;
 • bioreparáció;
 • Plazmolifting.

Emellett ellazíthatja az izmokat, így megszabadulhat a mimikai ráncoktól (botulinum toxin terápia), eltávolíthatja a helyi zsírlerakódásokat (lipolitikumok), sőt korrigálhatja az arcvonásokat (kontúrozás) anélkül, hogy sebészeti plasztikai sebészetet kellene igénybe vennie.

sebészeti plasztikai műtétek utáni fiatalító hatása

Az injekciós eljárásokon kívül a klinikák hardvert is kínálnak. Drága high-tech berendezésekre van szükségük ahhoz, hogy otthon elérhetetlen eredményeket érjenek el. Ezek lézeres installációk, fotofiatalításra, lézeres felületkezelésre, rádióhullám-liftingre vagy fókuszált ultrahangra szolgáló eszközök.

fotofiatalítás a bőr számára

Hangsúlyozni kell, hogy az optimális hatást a rutin otthoni ápolás és a szakszerű ellátás kombinálásával érhetjük el. A klinikán a minőségi kozmetikumok napi használata és a professzionális ápolás biztosítja a fiatal, ragyogó bőrt bármely életkorban.

Mikor kell elkezdeni az eljárást a klinikán

Nincs mindenki számára egységes ütemterv: abszolút minden gondozási eljárást egyénileg választanak ki. Az ember nem egy minta szerint öregszik, 20 évesen megjelenhetnek a mimikai ráncok, valaki pedig 40 évesen is örül a bőre simaságának. Kizárólag a személyes jellemzőkre kell összpontosítania, nem pedig a „kórházi átlaghőmérsékletre" és a barátnők példájára.

Azokban az orvosokban, akik csak a beteg életkorát ismerve adnak ajánlást, nem szabad megbízni: csak belső vizsgálat után lehet kezelési taktikát kialakítani.

Mivel nehéz önállóan felmérni a bőr állapotát, ajánlott rendszeresen eljönni egy kozmetikus konzultációra.

konzultáció kozmetikussal

A szakember észreveszi az öregedés nem nyilvánvaló jeleit, és időben ajánlásokat ad a helyzet javítására és az öregedés megelőzésére. Egyes esetekben elegendő az otthoni ápolás, és ha lehetetlen egyedül megoldani a problémát, az orvos hatékony kozmetikai eljárásokat javasol.

Mind a terápiás, mind a megelőző beavatkozásokat szigorúan a javallatok szerint kell végrehajtani, különben a legjobb esetben is haszontalanok, sőt károsak. Például a töltőanyagokkal való fiatalkori visszaélés a bőr megnyúlásához és néhány év után ráncok megjelenéséhez vezethet.

Ellen:
A hozzáértő orvos nem kényszerít ki felesleges eljárásokat, és nem riasztja el a pácienst a haszontalan beavatkozásoktól azzal, hogy hatékonyabb alternatívát kínál. Érdemes tehát időt szánni egy szakképzett orvos felkutatására, akiben megbízik, és meghallgatja az ajánlásait.

A leghatékonyabb öregedésgátló eljárások

Ismétlem, nincs mindenki számára megfelelő megoldás. A klinikán minden eljárás hasznos és hatékony lesz, ha megfelelően van kiválasztva. Ezzel szemben bármilyen befolyás haszontalan lehet, ha rosszul választják ki.

Minden eljárást időben és az utasításoknak megfelelően kell végrehajtani. Ne rohanjon, és 20 évesen kezdje meg az öregedés elleni küzdelmet, például biorevitalizációs tanfolyamokon - a fiatal bőr nem fogja megkapni a várt előnyöket az ilyen expozíciótól. A hialuronsav kivételes tulajdonságokkal rendelkezik, és csodákra képes, de ha a bőr jól hidratált, hervadás, fénykárosodás, szoláris lentigo és fokozott kiszáradás jelei nélkül, akkor nem várható észrevehető eredmény.

redermalizáció fiatal betegek számára

Fiatal betegek számára a mezoterápiás vagy redermalizációs kúra megfelelőbb. De előrehaladottabb korban, szárazság, ráncok, pigmentáció és megereszkedettség jelenlétében a biorevitalizáció igazi megváltás lesz.

Egyes eljárások bizonyos problémák megoldására irányulnak, például zsírlerakódások eltávolítására vagy feszesítésére. Mások sokoldalúbbak. Például a plazmolifting, a bioreparáció, a redermalizáció, a fotorejuvenáció egyszerre frissít, kiegyenlíti a megkönnyebbülést és az árnyékot, simítja és serkenti a bőr megújulását.

Feladatok és megoldási módszerek

A legtöbb ember komplex módon értékeli a saját fajtáját. Senki sem fogja azt mondani, hogy "rugalmas bőre van és tiszta ovális az arca", a jellemző egyszerűbbnek hangzik - "fiatalnak néz ki". Mások viszont nem mennek bele a részletekbe, és kitalálják, miért néz ki egy nő középkorúnak – a marionett ráncok, a markáns nasolabiális ráncok, a bolhák, a pigmentáció vagy az epidermisz észrevehető petyhüdtsége miatt.

A kozmetikusok kicsit másképp tekintenek az arcokra. Számukra a fiatalság olyan egyéni részletek komplexuma, amelyek integrált képet alkotnak. A tapasztalt szakember azonnal látja, mit kell tenni, hogy az arc fiatalosabb legyen. Valakinek ki kell simítania a ráncokat, valakinek tisztáznia kell az oválist, valakinek meg kell szüntetnie a pigmentációt.

ápolt arcbőr

Néha egyfajta eljárás elegendő az észrevehető fiatalító hatás eléréséhez, néha különböző típusú manipulációk kombinációja szükséges. Mindenesetre az orvos eljárásokat ír elő, figyelembe véve a bőr állapotát és a meglévő hibákat.

 • Mimikai ráncok, még az arc teljes ellazulása esetén is észrevehetőek. A botulinum toxin injekciók segítenek. Az izomlazító ellazítja az izmokat, oldja a feszültséget – és a bőr is kisimul. A toxininjekciókat időnként megelőző intézkedésként alkalmazzák, de különösen hatékonyak, ha a bőr már sérült. Néha az izomrelaxáns kiegészíthető olyan eljárásokkal, amelyek stimulálják a regenerációs folyamatokat. A mély ráncok belülről feltölthetők töltőanyagokkal;
 • Az epidermisz szárazsága. Ezt a problémát hialuronsav alapú készítmények injekcióival oldják meg. A biorevitalizáció, a bioreparáció, a redermalizáció, a mezoterápia jól bevált. A technika megválasztása a bőr életkorától és egyéni jellemzőitől függ;
 • Fakó arcszín. Ha az epidermisz sejtjei lassan megújulnak, akkor hatásos lesz a kémiai hámlasztás vagy annak lézeres alternatívája. Az árnyék „belülről" javítására különféle injekciós eljárások javasoltak, például plazmolifting és bioreparáció;
 • Ráncok és redők. A ráncok mélységétől, helyétől és okától függően botulinum toxin injekciókkal, lézeres felületkezeléssel, peelinggel, fotofiatalítással, mélyhidratálással küzdhetsz ellenük;
 • "Lebegtetett" ovális. A gravitációs ptosis, a második áll és az állkapocs megjelenése esetén jól segítenek az olyan eljárások, mint a fókuszált ultrahang, tű, rádiófrekvenciás lézer. Bemutatjuk a cérnatechnikákat is: ebben az esetben bemetszéssel ellátott szálakat használnak, amelyek felemelik a szöveteket és az úgynevezett „fiatalság háromszögét" alkotják;
 • Zsírlerakódások az arcon. A Lipolitics injekciók segítenek megszabadulni a második álltól és más helyi zsírlerakódásoktól. Alternatív megoldás lehet az RF-lifting (rádióhullám emelés), amely érezhető feszesítő hatást biztosít;
 • Nasolabialis redők. Számos módja van a csúnya gyűrődések kezelésére. A töltőanyagot a nasolabialis hajtásban használhatja. És növelheti a járomcsont térfogatát, hogy megemelje az arcot, vagy használjon cérnatechnikákat. Az optimális opciót a klinikán végzett belső vizsgálat után választják ki;
 • Nagy pórusok. A zsíros bőr tulajdonosai idővel a pórusok méretének növekedését észlelik, különösen a T-zónában. A kémiai hámlasztás segít leküzdeni ezt a hibát. Ugyanilyen hatékony megoldás lenne a lézeres felületkezelés;
 • A kötetek elvesztése. Az évek múlásával a bőr és a bőr alatti zsír elvékonyodik, ennek következtében a homlok, a halánték és az arccsont térfogata veszít. A töltőanyagok mérsékelt használata lehetővé teszi a jellemzők feltűnőbbé tételét. A stabilizált hialuronsav, tejsav vagy kalcium-hidroxiapatit alapú géleket mélyen a bőr alá fecskendezik, és pontosan ott állítják elő a térfogatot, ahol szükség van rá. Idővel a töltőanyagok lebomlanak, és természetes úton ürülnek ki a szervezetből;
 • Ernyedtség, rugalmasságvesztés. A kollagén és elasztin szintézise lelassul az életkorral. A kozmetikus feladata ezen folyamatok serkentése. E cél eléréséhez jól megfelelnek az injekciós eljárások (a plazma-liftingtől a redermalizációig), a fotorejuvenáció a készüléken és a fonalas keret kialakítása a dermisz vastagságában. Az alginát maszkok is hatékony megoldást jelentenek;
 • Pigmentáció. A peelingek, a fotofiatalítás, a lézeres felületkezelés, mindenféle injekciós eljárás segít megbirkózni az öregségi foltokkal, a szoláris lentigóval, az egyenetlen bőrtónussal;
 • Cuperosis, érrendszeri rendellenességek. Ebben a helyzetben a fotorejuvenáció jól bevált. A pulzáló villanások hatására a hajszálerek megalvadnak, az arcszín kiegyenlítődik.

A fiatalság megőrzésének első lépése egy jó klinika megtalálása képzett kozmetikusokkal. És akkor már csak az orvosban kell bízni, aki kiválasztja a legmegfelelőbb eljárásokat öregedésgátló hatással. A professzionális expozíció minden típusa elhúzódó hatást biztosít legalább több hónapig vagy akár évekig. Így megállíthatja az időt és késleltetheti az életkorral összefüggő jelek megjelenését.

megfelelő bőrápolás

És természetesen ne feledkezzünk meg az otthoni ápolásról sem - semmilyen professzionális kozmetikai eljárás nem tudja megszüntetni. Minden nap meg kell tisztítania, tonizálnia, hidratálnia és táplálnia kell a bőrt, nem feledkezve meg az otthoni peelingekről és maszkokról sem. Ez szükséges mind az életkorral összefüggő változások megjelenésének megakadályozásához, mind a klinikán végzett eljárások eredményeinek megőrzéséhez.