A legjobb kozmetikai eljárások az arcfiatalításhoz 40 év után

40 éves korig az arcbőrön jelentős számú ránc képződik, a bőr általános állapota érezhetően romlik. A test öregedésének üteme, beleértve az arcbőrt is, genetikailag meghatározott, de ez nem zárja ki azt a tényt, hogy a megfelelő ápolás és kozmetikai eljárások segítenek lelassítani az öregedést és jó formában tartani a bőrt. A modern kozmetológia rohamosan fejlődik, és egyre hatékonyabb fiatalítási módszereket kínál.

Miért van szükség fokozott gondozásra?

Amikor egy nő eléri a 40-45 éves kort, a test éles szerkezeti átalakulása kezdődik, amely a menopauza kezdetével jár együtt, miközben az ösztrogén női hormon termelése lelassul. Ezenkívül a kollagén és elasztin termelése jelentősen lelassul, ami ráncok és ráncok megjelenéséhez vezet az arcon. Csökken a sejtregeneráció üteme, ami a bőr színének romlásához, öregségi foltok megjelenéséhez vezet. A zsírok koncentrációja a bőrben csökken, ami kiszáradáshoz és érzékenységhez vezet.

A fenti tényezők mindegyike szükségessé teszi a bőr sokkal nagyobb ápolását az egészséges és vonzó állapot megőrzése érdekében. Az ápolás fő részét a krémek és kenőcsök napi használata jelenti, és időről időre intenzívebb eljárásokhoz kell folyamodni, amelyekhez profi kozmetikus közreműködése szükséges. Ha nem is lehet gyakran szakorvoshoz fordulni, ezt évente legalább többször meg kell tenni, hogy az orvos megfelelő tanácsot adhasson, az ellátást kiigazítsa, és különféle felhasználási eszközöket javasoljon.

A kozmetikusok számos tippet adnak, amelyeket be kell tartani a vonzerő megőrzése érdekében:

  1. Reggelente meg kell tisztítani a bőrt, és nem kell lefeküdni, amíg a kozmetikumokat eltávolítják az arcról.
  2. Próbálja meg csökkenteni a mindennap használt kozmetikumok teljes mennyiségét.
  3. Biztosítsd a bőr alapos táplálását, korának megfelelő krémek használatával.
  4. Használjon tisztító maszkot minden héten.
  5. Rendszeresen végezzen hámlasztást.

Ne becsülje alá a kozmetikus részvételének fontosságát a sikeres bőrápolásban és a fiatalság minél hosszabb ideig tartó megőrzésében.

Kozmetikai eljárások

Számos különféle kozmetikai eljárás létezik az arcfiatalításra.

Az egyes konkrét célok megoldásához egyszerre több eljárást is választhat.

Hialuronsav injekciók

Céljuk az arc ovális korrekciója, a ráncok és a ráncok eltüntetése, emellett hialuronsav injekciók segítségével korrigálhatja az ajkak alakját. Ez a kozmetikai technika nagy hatékonysága, egyszerű végrehajtása és ritka szövődmények miatt népszerű.

A műtét teljes ideje körülbelül fél óra, ez a kezelt területek nagyságától függ. A szépség-injekciók azért jók, mert az eredmény azonnal észrevehető a beavatkozás után, és azonnal elkezdheti a mindennapi tevékenységet, de a hatás nem tart sokáig. Lehetetlen injekciót adni terhes nőknek, szoptató anyáknak, a véralvadás megsértése esetén, azon területek gyulladása esetén, ahol az injekciót be kell adni.

arcbőr a hialuronsav injekciókkal történő fiatalítás után

Mezoterápia

Ennek a módszernek a lényege abban rejlik, hogy a vitaminokat, gyógyászati kivonatokat és tápanyagokat kis adagokban juttatják be a bőr bizonyos területeire. Ez a bőr anyagcsere-folyamatainak javulásához és a sejtek megújulásának felgyorsulásához vezet. Ennek az eljárásnak az a sajátossága, hogy ha túl gyakran használja, fennáll a bőr erőforrásainak kimerülésének veszélye.

A mezoterápia aktiválja a sejtek munkáját, de a szervezet nem tud sokáig ebben az üzemmódban dolgozni. A gyakori injekciók hatására a bőr egyszerűen nem reagál rájuk.

Kémiai hámlasztás

A legnépszerűbb típus a glikolos, megvalósítása után a ráncok kisimulnak, a bőrszín javul. Ez a fiatalítási módszer a legbiztonságosabb, fájdalommentes és nem igényel hosszú távú rehabilitációt.

A medián peeling segítségével megszabadulhat a bőrön lévő hegektől és dudoroktól, amelyek a pattanások és mitesszerek után maradnak a bőrön. Csak ez az eljárás sokkal komolyabb, és hosszú előkészítést igényel.

Fotorejuvenáció

Ezt a módszert az egyik leghatékonyabbnak tartják. Egy ilyen művelet lényege abban rejlik, hogy a fényimpulzus-áram hatással van a problémás területekre. Ez lehetővé teszi a finom ráncok eltüntetését, a bőr színének javítását, a hiperpigmentáció eltávolítását és az érrendszeri formációk megszüntetését.

A kollagén- és elasztintermelési folyamatok helyreállnak. A kézzelfogható hatás eléréséhez legalább 3 ilyen eljárást kell végrehajtani.

Az arc lézeres felületkezelése

Ez a módszer a fotorejuvenációhoz képest hatékonyabb és agresszívebb hatással van a bőrre, használható a hegek, aknés hegek eltávolítására, az arcszín javítására és a bőr erősítésére. A lézer hatására a pórusok szűkülnek, a kollagénrostok szintézise aktiválódik.

Nem javasolt a lézeres fiatalító módszer alkalmazása bőrbetegségek, gyulladások, cukorbetegség, terhesség és szoptatás esetén. Az eljárás végrehajtása előtt meg kell tagadni a szolárium látogatását és a peelinget 2 hétig.

Fiatalító masszázs

Nem csak kozmetikai eljárások segítségével, hanem masszázzsal is javíthatja a bőr állapotát. Ennek az eljárásnak az a sajátossága, hogy a szalonban és otthon is elvégezhető.

A legfontosabb, hogy ne feszítse meg a bőrt, ne gyakoroljon túl nagy nyomást az arcra.

Az első eljárásoknál elegendő 5 perc folyamatos masszázs, fokozatosan növelheti az időt akár 15 percre, lefekvés előtt néhány órával ajánlott masszírozni. Számos eljárás után a javulás észrevehető lesz - a ráncok kisimulnak, és a bőr színe javul.

Masszázshoz bázist kell választani, szárazhoz hidratáló, előhűtött, olajoshoz növényi olaj (olíva vagy szőlőmag jó választás) és citromlé alapú keveréket kell használni.

Alaposan meg kell tisztítani a bőrt, és csak ezután folytassa a masszázst. Gyengéd masszírozó mozdulatokkal járjon el az álltól a fülcimpákig, a szemöldöktől a hajig, az orrtól a halántékig és az ajkaktól a fülekig. A maximális hatás elérése érdekében jégkockával sétálhat az arcon, ez érezhetően felfrissíti a bőrt.