Illóolajok és növényi olajok használata a ráncok ellen

Az arc illóolajait a nők az ókor óta használják. Akkor ezek a natúrkozmetikumok voltak az egyedüliek. A modern világban azonban a bőrfiatalításra és -feszesítésre szolgáló professzionális készítmények gazdag választéka ellenére sem valószínű, hogy találna valami hasznosat.

Miért választják a nők a természetes gyógymódokat?

Az ártalmatlan kozmetikumok megválasztására irányuló tendencia túlnyomórészt meghódította a szép nemet. A szintetikus vegyületek helyett a természetes összetevőket előnyben részesítve minden nőt az a vágy vezérel, hogy megvédje magát a mellékhatásoktól, például allergiás kiütések, bőrpír formájában. Mindeközben az otthoni öregedésgátló kozmetikumok legmegfelelőbb komponensének kiválasztását is óvatosan kell megközelíteni. Nem minden éter ideális száraz vagy éppen ellenkezőleg, zsíros bőrre.

Krém helyett növényi olajokat kell helyesen használni. Mivel a ráncok az öregedés egyik fő jele, a nők számára ezek eltüntetése, de legalábbis minél nagyobb kisimítása a fő feladat, melynek megoldásával meghosszabbíthatod a fiatalságot.

A rendelkezésre állás és a széles választék miatt nem lesz nehéz az arcbőrfiatalításhoz illóolajokat beszerezni. Egy ilyen termék költsége lehetővé teszi számunkra, hogy minden nő számára megfizethetőnek tekintsük. A probléma gyakran akkor merül fel, amikor a nők nem tudják, melyik olaj a leghatékonyabb.

A házi szépségrecept elkészítéséhez a megfelelő fő hatóanyag kiválasztásához először meg kell ismerkednie a leggyakoribb illóolajok leírásával és felhasználási jellemzőivel. Csak a legjobb természetes gyógymód képes csökkenteni a meglévő ráncok súlyosságát és megakadályozni az újak megjelenését.

A leghatékonyabb természetes gyógymódok rövid áttekintése

Milyen illóolajok bírják jobban a bőr öregedését, mint a világhírű arckozmetikai márkák krémje vagy maszkja? A növényi zsírok közül a jojobából és az olajbogyóból nyert észtereket tartják a leghasznosabbnak az epidermisz számára. A természetes argán vagy ricinusolaj is bizonyult a legjobbnak, megmutatva a ráncok elleni hatékonyságát. Ezek az összetevők összetételüknek köszönhetik keresletüket minden korosztályú hölgyek körében. A kollagén rostokhoz szükséges fehérjék és tápanyagok jelenléte garantáltan kisimítja a bőrt, érezhető lifting hatást biztosítva.

Az olajbogyóból nyert növényi zsír sok pozitív véleményt tartalmaz, ami lehetővé teszi számunkra, hogy ezt a terméket az egyik legjobbnak tekintsük a nők ifjúsági harcában. A házi készítésű maszkokat gyakran olívaolajjal készítik, amelyet krémekhez adnak. Nem kevésbé gyakran alkalmazzák az arcra a szokásos éjszakai krém helyett. Az olívaolaj A, B, D, E vitaminokat tartalmaz, amelyeknek köszönhetően ez a komponens híres az epidermisz állapotára gyakorolt jótékony hatásáról.

A kozmetikusok általában azt javasolják, hogy a terméket kifejezetten száraz bőrre használják. Úgy gondolják, hogy az alábbi esetekben működik a legjobban:

 • ha vékony rétegben viszi fel az arcbőrre kozmetikai krém használata nélkül;
 • ha az olajbogyó növényi zsírját maszkként használjuk;
 • olívaéterrel feszesítsd a dekoltázst és a nyakat.

Az "athéni aranyat", ahogy a görögök nevezik, a szépség és az otthoni jólét istennője, Athéné ajándékozta a földlakóknak. Ezzel könnyen spórolhatunk az arcápoláshoz szükséges kozmetikumokon.

A ricinusolajjal végzett szépségápolási kezelések előnyei

Bármilyen természetes, ricinusolajjal készült bőrkeverék kiválóan alkalmas az életkorral összefüggő megjelenési változásokra. A zsírsavak és a ricinolsav a fő összetevők ennek az összetevőnek az összetételében, amelyek megbirkóznak a ráncokkal és a bőr rugalmatlanságával.

Az olajok, köztük a ricinusolaj szisztematikus használata után az eredmény már egy hónap alatt észrevehető.

A ricinus termék előnye, más típusú észterekkel ellentétben, hipoallergén. Az összes rajta alapuló keverék tökéletesen alkalmazkodik bármilyen típusú epidermisz textúrájához. Függetlenül attól, hogy a zsíros vagy száraz bőrű nők milyen életkorban használják a ricinusolajat, figyelembe kell venni az alkalmazás néhány árnyalatát:

 • a termék vízfürdőben testhőmérsékletre melegítve akár a szem körüli bőrön is eloszlatható;
 • kényelmesebb az étert egy pamutszivaccsal elosztani, ezt célszerű masszírozó mozdulatokkal megtenni, a dermis felső rétegeibe dörzsölve;
 • negyed órát hagyjuk hatni, ezután ne mossuk meg, hanem óvatosan töröljük le az arcunkat egy szalvétával.

Argánolaj-észterek és jojoba

A valódi felhasználók véleményéből megtudhatja, mely olajok a leghatékonyabbak és a legmegfelelőbbek a bőr számára. A különböző női fórumok és blogok oldalai tele vannak tanácsokkal az olyan olajok használatáról, mint a jojoba és az argán. Ezen összetevők keveréke hihetetlen eredményt hozhat a közeledő öregség elleni küzdelemben. A használat fő feltétele a rendszeres és szisztematikus felvitel a bőrre arckrémként.

A jojobából származó észter a kozmetikusok szerint a legjobb bőrápoló termék.

A legtöbb professzionális kozmetikai készítmény összetételében ez a komponens tiszteletbeli helyet foglal el. Gazdag összetételének köszönhetően a jojoba a ránctalanító receptek alapeleme. Ezenkívül gyakran használják a smink eltávolítására. Ha a jojobát más illóolajokkal keveri össze, amelyek hígítatlan formában nem ajánlottak, akkor nem kell aggódnia: hatékonysága nem csökken.

Kiderült, hogy a jojobában található esszenciális vegyületek szerkezete megegyezik az epidermiszben található zsírvegyületekkel. Ez az összetevő hasznosabbnak tekinthető, mint bármely más természetes ránctalanító termék egyedülálló összetételének köszönhetően, amely közel áll a növényi viasz összetételéhez. Az ezen alapuló keverék savakat, aminosavakat, E-vitamint, kollagént tartalmaz.

Az argán- és jojobaolajok kémiai vegyületei hozzájárulnak az epidermisz felső rétegeinek alapos hidratálásához. Ez viszont alapvető feltétele a vizuálisan észrevehető lifting hatás elérésének és a finom ráncok eltüntetésének.

olajos tinktúrák a fiatalításhoz

Az ilang-ilang étere és előnyei az arcbőr számára

A természetes illóolajokat az arcbőr értékes anyagok és nyomelemek igazi tárházának nevezhetjük. Sok természetes összetevőnél értékesebb az ilang-ilang. Olajainak összetétele mindig tartalmaz monoterpén alkoholokat, amelyek felgyorsítják a bőr regenerálódását és tonizálását. A dermisz felső rétegeinél sokkal mélyebben behatoló ilang-ilang-észter segít helyreállítani a normál tónust és arcszínt, javítja a megjelenést és elrejti a ráncokat.

Ennek a komponensnek a vegyületei közé tartozik a fenol és más szerves szerkezetek. Hatásuk az arcbőrre óriási, hiszen ezek a vegyületek képesek védelmet nyújtani a külső tényezők káros hatásaival szemben, beleértve a hőmérséklet-változásokat, a szél, az ultraibolya napfényt.

Nem számít, mennyire hasznosak a fenti illóolajok, érdemes megfontolni néhány ajánlást a bőrre való felhasználásukra:

 • a természetes összetevőket nem szabad szintetikus vegyületekkel keverni az allergiás reakció elkerülése érdekében;
 • minden észternek megvan az a tulajdonsága, hogy mélyen behatol a dermisbe, ezért rendkívül fontos figyelembe venni az otthoni fiatalító eljárások idejét;
 • nagyon nem kívánatos a receptben feltüntetett adag eltúlzása;
 • nincs semmi baj azzal, hogy az összetevők a szükségesnél kisebb mennyiségben lesznek jelen;
 • nem szabad megfeledkeznünk az allergiás reakció valószínűségéről, különösen ismeretlen éter használata esetén.

Annak érdekében, hogy ne aggódjon az eljárás biztonságossága miatt, érdemes egy egyszerű allergiatesztet elvégezni. Ha egy órán belül nem történt változás a csuklón egy csepp éter után, akkor az elkészített szert fel lehet kenni az arcra. Ideális egyébként, ha az olajok esszenciális vegyületeit vagy az ezeken alapuló egyéb keverékeket csak nedves bőrre osztod.