Ráncok a dekoltázsban: kozmetikai és otthoni kezelési eljárások

Az arcápolásra odafigyelve a nők gyakran megfeledkeznek a dekoltázs területéről. De egy nap egy kivágásos ruhát vagy blúzt viselve észreveszik, hogy a mellkas felső részén a bőr petyhüdt, ráncokkal és öregségi foltokkal borított. Ezért ezt a testrészt nem kevésbé gondosan kell vigyázni. Találjuk ki, hogyan lehet eltüntetni a ráncokat a dekoltázs területén.

Okoz

Problémás a dekoltázs, itt már egészen fiatalon, 30 év után szinte azonnal megjelenhetnek a ráncok.

A dekoltázs sima bőre a ránctalanító eljárások után

Ennek okai:

 • a mellkas felső részén a bőr vékony és érzékeny, hajlamos a kiszáradásra és a kiszáradásra. Szerkezetében a szem körüli bőrre hasonlít;
 • ez a testrész gyakran ki van téve a napsütésnek, mert nyáron sokan nyitott napruhát és pólót viselnek. Az ultraibolya pedig hozzájárul a bőr gyors öregedéséhez;
 • az alultápláltság, a szigorú diéták és a megfelelő gondozás hiánya a bőr kiszáradásához vezet. És az éles súlyingadozások hozzájárulnak a ráncok kialakulásához;
 • A korai ráncok megjelenését elősegíti a nem megfelelően kiválasztott fehérnemű viselése, valamint az oldalt alvás szokása.

Hogyan tudsz harcolni?

Már megjelentek a ráncok a bőrön a mellkas felső részén? Találjuk ki, mit tegyünk, hogy a bőr visszanyerje korábbi simaságát.

Miután úgy döntött, hogy eltávolítja a ráncokat a dekoltázs területén, használhat szalonmódszereket, vagy használhat házi készítésű "nagymama" recepteket. A probléma megoldásának legradikálisabb módja a plasztikai műtét.

Kozmetikai eljárások

Ha komoly bőrproblémái vannak, érdemes elmenni egy jó szalonba, és elvégezni egy öregedésgátló eljárást. A professzionális technikák típusát egyénileg kell kiválasztani, a bőr állapotától függően. Fontolja meg, milyen módszereket alkalmaznak leggyakrabban a dekoltázs bőrfiatalítására.

Hámlás

Ez egy olyan eljárás, amely során a sejtek felső keratinizált rétegét eltávolítják, ami serkenti a regenerációs folyamatok fejlődését. Az eltávolítás különféle módszerekkel történik. A peeling eredménye a bőr megújulása, egészségesebb és egyenletesebb színt kap, a finom ráncok, pigmentfoltok eltűnnek.

A hámlasztást mélység szerint és az ütés típusa szerint osztják fel.. Hogy melyik peeling opciót érdemes alkalmazni, a kozmetikus a vizsgálat után dönti el.

 • Kémiai. Ennek az opciónak a kiválasztásakor savakat tartalmazó készítményeket alkalmaznak a dekoltázs bőrére, amelyek szó szerint „megolvasztják" a bőr felső rétegének sejtjeit. Az eljárásokhoz gyümölcssavakat, mély expozícióhoz fenolt használnak.
 • lézer. Ezzel a módszerrel az epidermisz felső rétegét lézersugárral távolítják el. A technika megkülönböztető jellemzője a nagy pontosság, a lézer használata lehetővé teszi az ütközési mélység kiszámítását 1 µm-ig.
 • Mikrodermabrázió. Ez a mechanikus peeling egyik változata, ez a technika abból áll, hogy a bőrt mikrokristályokat tartalmazó anyagoknak tesszük ki.

Mezoterápia

Ez a bőrfiatalítás hatékony módszere, amely speciális készítmények szubkután injekciójából áll. Vagyis az ülés során számos sekély injekciót hajtanak végre. Az injekcióhoz vékony tűvel ellátott fecskendőket vagy speciális injektoros készüléket használnak. Egy alkalom során kis mennyiségű „koktélt" fecskendeznek a bőr alá, így több eljárásra van szükség a kúra befejezéséhez.

Mezoterápia - hialuronsavat tartalmazó készítmények szubkután injekciója a dekoltázs területére

Az eljárás eredménye:

 • sekély ráncok eltüntetése;
 • bőr hidratálása;
 • öregségi foltok fehérítése;
 • hegek és striák megszüntetése;
 • bőrfeszesítés (a megereszkedés megszüntetése).

A mezoterápiához a készítmények különféle változatait használják, ezek lehetnek egykomponensű vagy összetett szerek. Leggyakrabban hialuronsavat tartalmazó készítményeket használnak a bőr megfiatalítására a dekoltázs területén.

Menetelemelés

Ez a fiatalítási módszer azbiokompatibilis szálak kerülnek a bőr alá. A bevezetett szálak „keret" funkciót töltenek be, megszüntetve a petyhüdtséget és a ráncokat. Ez a műtét kevésbé traumás, így nem igényel hosszú rehabilitációs időszakot.

Az eljárás végrehajtásához általában polimer anyagokból készült biokompatibilis szálakat használnak. Felületükön kis "bevágások" vannak, amelyeknek köszönhetően a bőr a kívánt helyzetben rögzül.

Sebészeti technikák

A dekoltázs zóna feszesítésére eddig nem dolgoztak ki technikát, ezért a test ezen részének fiatalítását komplexen végzik. Leggyakrabban ezt hajtják végre:

 • Cervicoplasztika.Ez egy olyan műtét, amely során a nyak bőrét feszesítik, amely során a mellkas felső részének bőrét is megfeszítik. Néha egyidejűleg nyaki izomemelést is végeznek.
 • Lipofilling.A művelet során a combból vagy a hasból vett zsírsejteket a bőr alá fecskendezik a mellkas felső részén. Ez az eljárás kevésbé traumás és meglehetősen hatékony. De ehhez szükséges az átültetésre alkalmas zsírszövet jelenléte a szervezetben.

otthoni módszerek

Népi fiatalítási módszerekkel megszabadulhat a dekoltázs területén lévő ráncoktól. Ebben az esetben nem lehet gyorsan elérni az eredményt, de az ilyen fiatalító módszereknek gyakorlatilag nincs ellenjavallata.

Az egyetlen ellenjavallat az eljárásokhoz használt anyagokkal szembeni allergia jelenléte. Ezért, mielőtt új maszkot vagy kozmetikai olajat alkalmazna Önnek, feltétlenül végezzen allergiatesztet.

Különleges melltartó

Speciális ránctalanító melltartó viselése ajánlott éjszaka a dekoltázs területén.. Nem valószínű, hogy ez a gyógymód segít megszabadulni a mély ráncoktól, de érdemes melltartót használni megelőző intézkedésként.

Speciális melltartó a ráncok megelőzésére a dekoltázs területén

A hatás elve az emlőmirigyek alvás közbeni elválasztásán alapul, aminek következtében a bőr a mellkas felső részén nem gyűlik össze redőkbe, még akkor sem, ha az oldaladon alszol. Ez a fehérnemű sűrű, rugalmas anyagból készült, amely megőrzi alakját. Egy másik megkülönböztető jellemzője a behúzott élek hiánya.

Az éjszakai melltartó sajátosan néz ki, befedi a nyak és a mellkas közötti testrészt, szabadon hagyva az emlőmirigyeket. Megjelenésében ez a ruhadarab inkább egy baba előke, mint egy normál melltartó. Annak érdekében, hogy ennek a profilaktikusnak a hatása kifejezettebb legyen, a melltartó felhelyezése előtt hidratáló krémet kell alkalmazni.

Gimnasztika

Az öregedés ellen az egyik legjobb otthoni gyógymód a speciális torna.

Az edzés javítja az izomtónust és segít megőrizni a bőr rugalmasságát.

 • Az első gyakorlatot minden reggel alvás után ajánlott elvégezni. Nemcsak a nyakkivágásban, hanem a nyakon is hozzájárul a ráncok eltüntetéséhez. Be kell kapcsolni az ágyat, hogy a fej lelógjon. Most fel kell emelnie a fejét, előre kell döntenie, és meg kell próbálnia elérni a mellkasát az állával. Első alkalommal elegendő 5 ismétlést elvégezni, majd fokozatosan növelni a számukat 15-re.
 • A következő gyakorlatokat egyenes háttal ülve vagy állva hajtjuk végre. Végezzen öt körkörös mozdulatot a fejével mindkét irányban. Ezután kezdje el feszíteni az állát a mellkasához, maradjon alsó helyzetben 10 másodpercig, majd lazítson.
 • A nyak izmait megfeszítve lassan döntenie kell a fejét balra és jobbra. Végezzen öt dőlést mindkét irányban. Ezután ismételje meg ezt a gyakorlatot, gyors ütemben hajtsa végre a dőléseket.
 • Hajtsa össze a tenyerét úgy, hogy az ujjait a zárba fonja, és tegye a tenyerét a feje hátuljára. Próbálja meg hátradönteni a fejét, legyőzve a kezei ellenállását. Ismételje meg 8-szor.
 • Emelje fel az állát, hozza össze a lapockáit. Ebben a helyzetben próbálja meg "csókolni" a levegőt, az ajkakat egy csővel nyújtva. Lazíts. Ismételje meg 6-szor.

Masszázs

Nagyon hasznos eljárás a masszázs. Tedd szokásoddá, hogy minden nap zuhanyozás után nedves törülközővel megveregeted a mellkasod bőrét. Több ilyen ütés után vigyen fel hidratáló krémet a nedves bőrre. Ez az egyszerű eljárás jó megelőző intézkedés.

De vannak más lehetőségek is a masszázsra.

Ha az eljárást helyesen követi, a következő eredményeket érheti el:

 • a természetes kollagéntermelés stimulálása;
 • növeli az izomtónust;
 • megereszkedés megszüntetése.

azonbanA masszázskezelésnek vannak ellenjavallatai.Különösen nem lehet megtenni:

 • pustulák és sebek jelenlétében a bőrön;
 • onkológiai daganatok jelenlétében;
 • magas lázzal járó betegségekben.

Víz

Ezaz eljárást zuhanyozással kell kombinálni. Bekapcsoljuk a hideg vizet, kellően erős nyomást állítva be. A zuhanyfejet úgy állítjuk be, hogy a patakok a mellkas közepébe essenek (az emlőmirigyek fölé). A zuhanyfejet úgy mozgatjuk, hogy a fúvókák a nyirokáramlási vonalak irányába hatnak a bőrre.

Ezen a területen a masszázsvonalak a szegycsont közepétől felfelé, az ív mentén a nagy mellizomon keresztül a kulcscsont alatti és a hónalj nyirokcsomóiig irányulnak.

japán

Ennek a masszázsnak a technikája összetettebb, szükséges:

 • vigyen fel krémet vagy masszázsolajat a megtisztított bőrre;
 • simogató mozdulatokat végzünk a masszázsvonalak mentén - a szegycsont közepétől felfelé a vállig, majd lefelé a kulcscsonton keresztül;
 • A dekoltázs bőrfiatalítása japán masszázzsal érhető el
 • döntse jobbra a fejét, és óvatosan simítsa meg a nyak oldalát alulról felfelé. Ezt a mozgást megismételjük, a fejet balra döntve;
 • fejünket kissé előre döntjük, ujjainkat a tarkóra zárjuk, spirálisan alulról felfelé simogató mozdulatokat végzünk;
 • elkezdjük simogatni a bőrt a vállon a nyak tövénél, majd folytatjuk az aktív dagasztást. A mozgást simogatással fejezzük be;
 • a törülközőt érszorítóvá alakítjuk, feltekerjük a tarkó mögé, hátrahajtjuk a fejünket, igyekszünk minél jobban ellazítani az izmokat.

Vákuum

Az eljárás végrehajtásához szilikon edényre lesz szüksége (gyógyszertárakban kapható). Az eljárást a következőképpen hajtják végre:

 • masszázsolajat vagy tusfürdőt alkalmaznak;
 • a bank a szegycsont közepére van felszerelve;
 • mozgassa az edényt a válláig;
 • majd a kulcscsonton keresztül a nyak mentén haladunk az alsó állkapocs felé.

  Figyelem!Az eljárás elvégzése során nem érintjük a pajzsmirigy elhelyezkedésének területét!

 • tovább a nyak oldalsó felülete mentén lefelé megyünk és visszatérünk a szegycsont középső részéhez.

Kanál

Az eljárás végrehajtásához a legjobb ezüstkanalat használni, de ezüst edények hiányában réz-nikkelt vagy rozsdamentes acélt is bevehet. A legjobb négy kanál használata. Kettőt forró vízzel, kettőt pedig hideg vízzel tartályba helyeznek. Felváltva fogjuk használni, melegen vagy hidegen hatva a bőrre.

Az eljárás leírása:

 • vigyen fel olajat a tiszta bőrre;
 • kanállal rajzoljon nyomással a szegycsont közepétől a hónaljig;
 • a következő mozgás a szegycsont közepétől a kulcscsont közepéig;
 • az utolsó szakasz - a szegycsont közepétől a kulcscsont elejéig haladunk;
 • majd az elejétől ismételjük a mozdulatokat, de most körkörös mozdulatokat végzünk kanalakkal.

Tömörít

EzAz eljárás célja a bőr hidratálása és táplálása.. Ennek végrehajtásához egy darab gézre vagy pamutszövetre lesz szüksége. Meleg vízben vagy kamillafőzetben kell megnedvesíteni. Ezután az elkészített készítményt felvisszük a felső mellkas bőrére, a tetejére nedvesített gézt helyezünk.

A tetejére egy darab fóliát vagy pergament és egy vastag frottír törölközőt kell tennie. Hanyatt kell borogatni, különben elcsúszik. Húsz-harminc perc elteltével a borogatást eltávolítják, a bőrt meleg vízzel lemossák a zuhany alatt. Aztán hideg vízzel leöntjük. Az utolsó lépés egy hidratáló krém felvitele.

Méz olaj

Ennek a hatékony készítménynek az elkészítéséhez egy desszertkanál finomítatlan növényi olajat és mézet kell összekevernie. Ezután adjuk hozzá a felvert sárgáját a keverékhez.

Olajból, mézből és sárgájából álló fiatalító készítmény felvitele a dekoltázs bőrére

Ezt a keveréket ecsettel vigyük fel a dekoltázs bőrére, majd nedves gézt és fóliát helyezünk rá.

uborka

A túlérett uborka ideális ehhez az eljáráshoz, de vehetsz egy normál friss uborkát is. A gyümölcsöt karikákra kell vágni, egy rétegben a megtisztított bőrre kell tenni, és nedves gézzel le kell fedni.

Bogyó

Ezt az eljárást nyáron, a bogyók érési időszakában ajánlott elvégezni. Megfelelő ribizli (fekete, fehér vagy piros), egres, málna, eper. Télen egy hasonló eljárás kivivel is elvégezhető. A bogyókat összetörjük, és egyenletesen eloszlatjuk a bőrön, felül gézzel fedjük le.

maszkok

A házi készítésű maszkok tökéletesen hidratálják és táplálják a mellkas felső részének érzékeny bőrét. Hetente legfeljebb kétszer szabad elvégezni. A megelőzés érdekében elegendő hetente készíteni egy maszkot.

Banán

A kozmetikai készítmény ezen változata alkalmas az öregedő, ránchálózattal borított bőrre. A kompozíciót a következőképpen állítjuk elő:

 • pépesítsen egy banánt, körülbelül három evőkanál burgonyapüré lesz;
 • adjunk hozzá két evőkanál finomítatlan növényi olajat (például szezám-, lenmag- vagy olívaolajat) a gyümölcsökhöz;
 • alkalmazza a kompozíciót húsz percig.

Fehérje

A maszk ezen változata jól simítapró ráncok.

Protein maszk a finom ráncok kisimítására a dekoltázs területén

Ez egy nagyon egyszerű, egykomponensű kompozíció. A sárgájától elválasztott fehérjét bolyhos habbá kell verni. A kapott habot ecsettel vigye fel több rétegben a mellkas felső részének bőrére. Amint az előző réteg megszárad, fel kell hordani a következő réteget. Az utolsó réteg felhordása után negyed órával a kapott filmet vízzel le kell mosni.

Kocsonyás

A zselatin egy természetes kollagén, amely nagyon hiányzik az öregedő bőrből.A kompozíciót a következőképpen állítjuk elő:

 • egy evőkanál zselatint öntünk 50 ml hideg tejbe;
 • fél óra múlva, amikor a zselatin megduzzad, a masszát keverés közben fel kell oldani;
 • hagyja lehűlni az oldatot, és ecsettel vigye fel a felső mellkas megtisztított bőrére;
 • távolítsa el a kompozíciót, miután megszilárdult filmmel;
 • nagyon óvatosan kell eltávolítani, hogy ne nyúlja meg a bőrt;
 • a film eltávolítása után először öblítse le a bőrt meleg, majd hideg vízzel, majd vigyen fel hidratáló krémet.

Megelőzés

A ráncok megjelenésének késleltetése érdekében ajánlott:

 • rendszeresen hidratálja a bőrt;
 • védje az ultraibolya sugárzástól (használjon UF-szűrős krémeket);
 • válasszon kényelmes fehérneműt;
 • figyelje a testtartást;
 • végezzen speciális gyakorlatokat és masszázst;
 • készítsen heti maszkot vagy borogatást.