Nem ablatív fiatalítás

lézerhatás a bőrön nem ablatív fiatalítás során

Az idő múlásával és a külső tényezők hatására kialakuló fiziológiai öregedés az élet természetes és elkerülhetetlen velejárója, amely az emberi test és szövetek minden funkcióját érinti, beleértve a bőrt is.

A természetes öregedési folyamatot felgyorsítják a külső környezeti tényezők (ultraibolya sugárzás, füst, alkohol, környezetszennyezés stb. ). Ezt az öregedési folyamatot fotoagingnek nevezik. Mindez a bőr elvékonyodásában, rugalmasságának elvesztésében és megereszkedésében, ráncok megjelenésében, egyenetlen bőrszínben, pigmentáció és felületi erek megjelenésében, valamint a bőrfelület egyenetlenségében nyilvánul meg.

A nem ablatív bőrfiatalítás egy olyan kozmetikai eljárás, amely a bőr öregedésének megnyilvánulásainak kezelésére, szerkezetének és rugalmasságának javítására, a ráncok, akné utáni hegek, öregségi foltok eltüntetésére irányul, ugyanakkor minimális traumával és rövid rehabilitációs időszakkal jár.

A bőrfiatalítás modern megközelítését egyre inkább kísérik minimálisan invazív bőröregedési eljárások.

A nablatív bőrfiatalítás hatékony megoldás a bőr megjelenésének, színének és állagának javítására, hosszú gyógyulási időszak nélkül, ami nagyon fontos a szociálisan aktív betegek számára.

A nem ablatív bőrfiatalításhoz többféle lézer és pulzáló fényrendszer létezik. A különböző hullámhosszak mindegyike szelektíven befolyásolja a kiválasztott célpontokat a hatás bőrén belüli (struktúrájában) egy bizonyos behatolási mélységben. Az ilyen hatás célja az erek, a pigmentált elváltozások megszüntetése, valamint a neokollagenezis elindítása. A megfelelő lézerforrást és a pulzáló fényspektrumot minden beteg kezeléséhez egyedileg kell kiválasztani.

Hogyan működik?

A nem ablatív bőrfiatalítás módszere lehet frakcionált vagy nem. A nem ablatív lézeres fiatalítás olyan lézerforrásokkal történik, mint az Er: Glass 1540 nm-es frakcionált lézer, az Nd: YAP 1340 nm-es frakcionált lézer, az Nd: YAG nem ablatív lézer, amelyek mélyen behatolnak a bőrbe, annak elpárologtatása nélkül. Ennek a technikának az az előnye, hogy az eljárás során nem kerül sor az epidermisz részleges vagy teljes eltávolítására, így kiküszöbölhetők a bőr foto- és kronoöregedésének problémái a SmartXide DOT készüléken rövid a rehabilitációs időszak, mivel nincs szükség várja meg az epidermisz regenerálódását.

A frakcionált, nem ablatív lézeres kezelés célzott és szabályozott szövetdenaturációt hoz létre nagy mélységben, különálló, ép szövettel körülvett egyedi mikrooszlopok formájában. Ez a szempont a fő előnye a hagyományos, nem töredezett módszerekkel szemben. Amint a szövetek denaturálódása a mikrooszlopokban megtörténik, megindul a felépülési folyamat, amely új kollagén képződéséhez és a bőr hámlásához vezet, és ezáltal a diszkrómiájának megszűnéséhez. Ezt a folyamatot felgyorsítja a rendelkezésre álló erőforrások, amelyek gyorsan megérkeznek a lézer által denaturált területeket körülvevő egészséges szövetrészekből.

A SmartXide DOT lézerrendszer négy energiaforrás innovatív kombinációja egyszerre egy készülékben. A DOT technológiát kifejezetten a nem ablatív bőrfiatalító eljárásokhoz fejlesztették ki, különböző összetettségűek. A DOT1540 egy többplatformos, lézeres (Er: Glass és Nd: YAP) impulzusos fényforrással felszerelt. Ez lehetővé teszi a tökéletlenségek és a bőröregedés jeleinek szelektív fellépését, a bőr rugalmasságának helyreállítását, a finom ráncok és hajszálerek eltávolítását.

Frakcionált lézeres ER: ÜVEG

Er: 1540 nm hullámhosszú üveglézer, ennek a hullámhossznak a vízben történő abszorpciója mikrokoagulációs zónákat (pontokat) hoz létre a szövetben, ami a kollagénrostok stimulálásához és átalakításához vezet. Ez a lézer vékony bőrre, mérsékelt ráncokra és akné utáni hegek kezelésére ajánlott. Egyetlen lézeres besugárzás során több ezer, 100 mikron átmérőjű pont (frakcionált technológia) jön létre, amelyek körülveszik az egészséges szövetrészeket, az epidermális gát sértetlen marad.

Tört ND: YAP LASER

Az 1340 nm-es Nd: YAP hegy erősebb szövetbehatolást és nagyobb ütési mélységet biztosít a hegek és hegek, valamint az akné utáni hegek eltávolításához.

infravörös fúvóka

Az infravörös fúvóka hullámhossz-tartománya (750-1800 nm), az infravörös spektrum nagyon jól elnyeli a vizet. Az infravörös sugárzás teljesen biztonságos, ha hosszan tartó melegítést végez a dermisz mélyén. Az infravörös sapka a laza, megereszkedett bőrre javasolt, mivel összenyomja és serkenti az új kollagénrostok növekedését. Az ilyen sugárzás hatása a magas fiatalító és lifting hatásnak köszönhető.

FT vakulámpa tartozék

Az 5 különböző cserélhető fényszűrő (500-1200 nm-től 650-1200 nm-ig terjedő sugárzási spektrum) közül választható lehetőség sokoldalú és többfunkciós eszközt kínál a fotorejuvenációhoz, az ér- és pigmentpatológiák kezeléséhez, valamint a fotoepilációhoz.