Hogyan lehet eltávolítani a ráncokat a szem alatt?

A szem alatti ráncok, duzzanat, kiszáradás és feszességvesztés olyan problémák, amelyekkel megfelelő gondossággal lehet és kell foglalkozni. A szem körüli finom bőr (az arc periorbitális területén) hajlamosabb a korai öregedésre és szárazságra. Minél előbb kezdi megfelelően gondozni a szemkörnyék bőrét, annál tovább fogja megőrizni fiatalos és friss megjelenését.

Mikor jelennek meg a ráncok a szem alatt?

A periorbitális zónában a bőr majdnem 6-szor vékonyabb, mint például az arcán vagy a homlokán. Ennek oka az epidermisz fiziológiai jellemzőiben rejlik: ezen a területen nincsenek faggyú- és verejtékmirigyek. Kollagén és elasztin (amelyek felelősek a hám rugalmasságáért) hiányoznak, ami bármely szemtípusban száraz szemhéjat okoz. A bőr alatti zsír szerkezete laza.

Emiatt még fiatalon is kialakulhatnak mimikai ráncok (szarkalábak, kicsi, vízszintes, függőleges, keresztirányú). Ezért a szakértők azt javasolják, hogy 20 éves kortól kezdve hidratáló krémeket használjanak a szem kontúrjához, amelyek késleltetik az epidermisz látható változásait.

A szem alatti ráncok az epidermisz redőinek mélysége szerint vannak felosztva:

 • Mimikai ráncoka mozgásba kerülő arcizmokból származnak, amelyek megnyújtják az epidermist, és ráncokat hagynak rajta. Az életkor előrehaladtával az arcizmok és a bőr emlékeznek a redők helyzetére, így megjelennek az első statikus ráncok.
 • Mély ráncokleggyakrabban az életkorral összefüggő változások megnyilvánulása miatt, amelyek során a természetes kollagén termelése csökken. Emellett csökken a hialuronsav tartalma, aminek következtében a bőr elveszíti rugalmasságát, és az epidermisz intenzív hidratálása mellett sem képes önmagától kisimulni.

"Az öregedési folyamat az arc szerkezetének és az arckifejezések jellemzőitől függ. Általában a szem alatti ráncok 30 év után kezdenek megjelenni. Az egyik fő ok az izomtónus csökkenése, lefelé húzódnak a bőr velük együtt, és megjelennek a ráncok és ráncok. Az izmok genetikai jellegűek, életkorral kapcsolatosak lehetnek, és az arckifejezésektől is függenek. "

bőrápolás a szem alatt

Az első apró mimikai ráncok

Az első észrevehető ráncok a szemzugokban 25 éves korukra jelennek meg. Egy személy percenként akár 20-szor pislog, miközben a szem területén lévő izmokat használja. A sekély utánzó sugarak esetében nincs szükség alapos korrekciós ápolásra, elegendő egy intenzíven hidratáló, vízelvezető és lágyító hatású szemkrémet felvenni a szépség rutinba. A rendszeres ápolás a bőr öregedésének legjobb megelőzése.

Az életkorral összefüggő mély ráncok

Az életkor előrehaladtával a belső dermális réteg elvékonyodik, amelyben kollagén és elasztin fehérjék szintetizálódnak. Az elasztin- és kollagénrostokból álló bőrkeret a szemhéjak bőre elvékonyodik, fokozatosan elveszíti feszességét és rugalmasságát. A már száraz epidermisz hidrolipid köpenye megsérül, a bőr még kiszáradtabbá válik, és kiszolgáltatott a negatív környezeti tényezőknek. A bőr kerete gyengül, a szem területén lévő szövetek fokozatosan elveszítik az áttekinthetőséget, elkezdődnek a ptosis, a sötét karikák és a szem alatti táskák.

Az öregedésgátló szemhéj bőrápolásához válasszon korrekciós képleteket, amelyek a hialuronsavon és a hidrosavakon, a retinolon és az A-, B-, C-, E-vitaminon és más antioxidánsokon alapulnak, valamint peptid-komplexeket a sejtek gyorsított megújulásához.

Miért jelennek meg a szem körüli ráncok: a fő okok

ránctalanító krém felvitele a szem alá

Az életkor nem a fő tényező a ráncok megjelenésében, számos egyéb ok is befolyásolja a periorbitális zóna megjelenését:

 • Aktív arckifejezések:minden percben egy ember pislog, az arcizmok segítségével, amelynek terhelése növekszik, amikor kifejezzük érzelmeinket: öröm, félelem, harag stb.
 • Rossz látás:gyengénlátó emberek vagy a számítógépnél végzett hosszú távú munka folyamán gyakran hunyorítanak és hunyorognak, ami szintén izomfeszültséget okoz és provokálja a ráncok megjelenését.
 • Alváshiánya szemeket hipertóniában tartja, próbálja meg rendszeresen megszervezni a pihenést számukra úgy, hogy 2-5 percig bezárja és lazítja a szemhéjakat.
 • Duzzanat:a szemhéj területén lévő szövetekben folyadék és ödéma halmozódik fel, ami megnyújtja a finom bőrt.
 • UV sugárzás:a nap a bőr fő ellensége. A szemhéj területe hajlamosabb a fotózásra és az idő előtti ráncokra, ezért olyan fontos az SPF szűrőkkel ellátott termékek használata és napszemüveg viselése az aktív napsütés időszakában.
 • Rossz szokások,például a dohányzás provokálja az epidermális sejtek oxigén éhezését, a túlzott alkoholfogyasztás pedig dehidratálja őket.

"A nikotin és a kátrány lebontja a kollagén rostokat, és a bőr elveszíti rugalmasságát. Kerülje a hirtelen testsúlyváltozásokat is. "

Hogyan lehet eltávolítani a ráncokat a szem alatt: hatékony módszerek

a szem körüli ráncok megszüntetése teazsákokkal

Az első látható, az életkorral összefüggő változások a szem alatti területen 25 éves kortól jelentkezhetnek - abból a korból, amikor a természetes kollagén, elasztin és hialuronsav szintézise csökken. A kozmetológia szakterületének ajánlásai segítenek hatékonyan megszabadulni a szem alatti ráncoktól.

Otthoni ápolás a szemhéj területén lévő ráncok ellen

 • Használjon korrektív szemészeti termékeket naponta kétszer, reggel és este.
 • Vegyen egy kis cseppet (körülbelül akkora, mint egy hajdina szem) a termékből, és ossza szét a gyűrűsujj párnái között, gyengéd mozdulatokkal vigye fel a bőrre. Kerülje a húzódzkodó, rángatózó mozdulatokat. Ne kenjen krémet a mozgatható szemhéjra.
 • Kenje el az öregedésgátló termékeket a külső saroktól a belső sarokig, az epidermisz legkevésbé nyúló vonala mentén, ujjhegyeivel könnyű nyomással töltse ki a ráncokat.
 • Legalább 40-60 perccel lefekvés előtt vigye fel az éjszakai krémet, különösen az éjszakai tápszereket, amelyek magas koncentrációjú hidratáló összetevőket tartalmaznak. Az ilyen komponensek jól felhalmozzák a nedvességet, és ödémát provokálhatnak.
 • Ne alkalmazzon termékeket a nyálkahártya közelében, mert ez allergiás reakciót vagy irritációt okozhat.

Kozmetológia: alapvető kezelések a szem alatti ráncok leküzdésére

gyönyörű szemek ráncok nélkül

A kozmetikusok sokféle esztétikai kezelést is kínálnak.

6 módszer a szem alatti ráncok eltávolítására a kozmetológiában:

 • Szalagozás (kineziotaping)- Egyre népszerűbb módszer a szem alatti ráncok eltávolítására ragasztó, többszínű elasztikus szalagok - a szöveteket meghúzó és a duzzanatokat eltávolító - szalagok felvitelével.
 • Mezoterápia- hialuronsavon, aminosavakon, tápanyagokon alapuló, egyedileg kiválasztott koktél injektálásának módja a bőr alá.
 • RF emelés- a bőr dermális rétegeinek való kitettség nagyfrekvenciás rádióhullámokkal és a saját elasztin és kollagén termelésének stimulálása.
 • Biorevitalizáció- a hialuronsav + aktív koktél bőr alá történő befecskendezésének (vagy áram, ultrahang, lézer, mágneses hullámok stb. útján történő bejuttatásának) módszere, amely kitölti a ráncokat, belülről kitolja őket.
 • Lipofilling- a szemhéj területének kitöltése saját zsírsejtjeivel. Ez a módszer alkalmas azok számára, akiknek vékony és átlátszó a bőre a szem alatt.
 • Botoxközvetlenül a kialakult ráncok területére fecskendezik be, és 3-6 hónapig blokkolja a mimikai aktivitást, a módszer gyakori a szarkalábak korrekciójára a szemzugokban.

Klinikai ránctalanító technikák

módszerek, amelyek eltávolítják a szem körüli ráncokat

Klinikai módszerek léteznek a szemhéj területén lévő nyilvánvaló életkori tünetek megszabadítására is. Az ilyen fiatalító módszerek utólagos rehabilitációt igényelnek, és tartósan észrevehető eredményt adnak a szemhéjak bőrének feszesítéséből.

Hogyan lehet elsimítani a szem alatti ráncokat a klinikán:

 • Lézeres felújítás- az epidermisz bizonyos mélységének való kitettsége fénysugarakkal stimulálja a természetes kollagén termelését.
 • Mély lézeres felújításszó szerint eltávolítja az epidermisz felső rétegét és elősegíti annak természetes megújulását.
 • Alsó szemhéj blepharoplasztika- radikális módszer a szemhéjak felemelésére - a szemhéjak felesleges túlnyúló bőrének eltávolítása és a szem alatti táskák műtéti korrekciója.
 • Aranyszálak (bionikus szálak, meseszálak)- az arckontúr műtéti korrekciójának egy másik módszere, amely az elejtett szövetek meghúzására és a kép megfiatalítására alkalmas orvosi fonalak szubkután injekciójában áll. A fonalakkal történő megerősítés nem vezet hosszú távú helyreállításhoz (az ödéma az eljárás után a 3. napon megszűnik).

Hogyan lehet megfelelő napi ápolással megszabadulni a szem alatti ráncoktól?

ránctalanító szemfoltok

Elemezzük, hogy mely kötelező lépéseknek tartalmazniuk kell a szemhéj területén lévő bőrápolás szépségápolását:

 • Tisztítás.Válassza ki a "szem körüli területre" jelöléssel ellátott sminklemosó eszközt. Az aktív kozmetikumok kínálata a következő típusú tisztítószereket tartalmazza: micellás víz, kétfázisú folyadékok, testápolók és tonikok, tej vagy gélek.
 • Hidratáló és tápláló.Mivel a szemhéj területe hajlamos a kiszáradásra, bőséges hidratálást és megfelelő táplálékot igényel. Válasszon olyan bőrápolási termékeket, amelyek hidratáló anyagokat, például hialuronsavat, glicerint, természetes olajokat, valamint magas vitamin- és ásványi anyagokat és lipideket tartalmaznak.
 • Napvédelem.SPF védelem nélkül kerülje a napozást. A gyógyszertári kozmetikumok kínálatában választhat megfelelő, bőrgyógyászok által tesztelt hipoallergén fényvédőt, amely megvédi a dermist az idő előtti öregedéstől és jól hidratálja.

Hogyan kezeljük a szem alatti ráncokat masszázzsal?

ránctalanító masszázs a szem körül

A szem alatti ráncok megszabadulásának következő hatékony módja egy emelő masszázs. Ilyen masszázst saját kezűleg végezhet otthon, az eljárás előtt feltétlenül tisztítsa meg az arcát, és kenjen be bőrtípusának megfelelő tápláló krémet vagy olajat.

A masszázst a gyűrűsujj párnáival végezzük, könnyedén kopogtatva vagy csúsztatva a mozdulatokat, először az óramutató járásával megegyező irányban az alsó szemhéj mentén (a szem külső sarkától a belsőig) és a szemöldök íve mentén a felső szemhéj mentén (a belső saroktól). a külsõig), 15-20 alkalommal.

Előzetesen tarthat egy meleg törülközőt a szeme előtt a további lazító hatás és a kozmetikumok hatóanyagainak jobb behatolása érdekében. Az önmasszázs nemcsak az öregedés idő előtti jeleitől, hanem a szemhéjak duzzanataitól is megszabadul, ami szintén megakadályozza a ráncok súlyosbodását és csökkenti azok súlyosságát.

Simítás a szem ráncai alatt testmozgással

A ráncok simításának másik hatékony lehetősége a szem torna.

Hogyan lehet csökkenteni a ráncok megjelenését a tornával:

 1. Vegyen egy nyugodt, kényelmes helyzetet, melegítse össze tenyerét és helyezze a szemére.
 2. Csukja be a szemét, és lassan nézzen balra és jobbra, fel és le. Ismételje meg 5-7 alkalommal.
 3. A mutatóujja párnájával rajzoljon egy nyolcat a szem körvonala mentén, középre az orrhídon. Ismételje meg 5-7 alkalommal.
 4. Helyezze mutatóujjainak párnáit a szemének külső sarkaiba, majd nyomás nélkül lassan csúsztassa őket az alsó szemhéja mentén az orrnyergéig. Ismételje meg 5-7 alkalommal.
 5. Szorosan csukja be a szemhéját, ne hunyorítson. Húzza meg a szemizmait 5 másodpercig, majd lazítson. Ismételje meg 7-10 alkalommal.
bőrtisztítás a fiatalítás érdekében

Az élet feltör a szem körüli bőr fiatalossága és a ráncok megelőzése érdekében

Hogyan lehet megakadályozni a ráncok megjelenését - TOP-10 szakértői tippek:

 1. Adjon egy kis szünetet a hosszan tartó olvasás, a számítógép mellett végzett munka, a mobiltelefon használata közben - végezzen 5 perces relaxáló tornát vagy szemhéjmasszázst.
 2. Ne használjon rendszeres arckrémet a szem körüli bőr bőrápolásaként, ezek a termékek a nyálkahártya allergiás reakcióját és duzzanatot okozhatnak.
 3. Hetente egyszer alkalmazzon maszkokat, hogy mélyen hidratálja és mélyen táplálja a bőrt.
 4. Válassza ki a napi ellátását az epidermisz életkorának és állapotának megfelelően. A periorbitális terület ápolására szolgáló kozmetikumokat a szemészeknek jóvá kell hagyniuk.
 5. A kevesebb jobb: Vigyen fel legalább egy krémet, és lépjen hátrébb 5 mm-re a nyálkahártyától, hogy elkerülje a szövetek reggeli duzzadását.
 6. Figyelje az ivási rendjét, gyakrabban tartózkodjon a szabadban, fogyasszon kiegyensúlyozottan.
 7. Próbálja meg váltogatni a kedvenc ápoló termékeit: 4 havonta használjon új formulájú terméket, nehogy a bőr hozzászokjon a hatóanyagokhoz.
 8. Mossa meg arcát hűvös vízzel - ez megakadályozza a bőr kiszáradását és fokozott érzékenységét, tonizálja a szöveteket és javítja a mikrokeringést.
 9. Figyelje arckifejezéseit: próbáljon uralkodni érzelmein: kevésbé ráncolja a homlokát, ráncolja a homlokát és hunyorog.
 10. Megfelelő alvás: aludjon legalább 8 órát naponta, alvás közben kezdik a bőrsejtek aktívan regenerálódni és megújulni, intenzíven felszívják az éjszakai ápolásból származó hatóanyagokat.
olajok az arcfiatalításhoz